Nieuws –

NORDAC LINK - intelligente aandrijvingen voor de logistiek

Op de zesde vakpersdag in Hamburg heeft NORD DRIVESYSTEMS de LogiDrive-aandrijfoplossing gepresenteerd, die uit zeer efficiënte NORD motorreductoren en de NORDAC LINK veldverdeler bestaat. Dit aandrijfsysteem is speciaal bedoeld voor toepassingen in transport en interne logistiek. Door het modulaire LogiDrive-systeem kan met slechts drie bouwgrootten voor alle gebruikelijke taken op het gebied van interne logistiek een passend aandrijfsysteem worden ontworpen.

Technical-Press-Days-nordac-link

Bargteheide , 2018-01-03

De nieuwe familie van decentrale aandrijftechniek NORDAC LINK is het optimale antwoord op de evolutie van de besturingsarchitectuur - van de automatiseringspiramide tot het intelligente automatiseringsnetwerk. Door de integratie van een PLC in de NORD-frequentie-omvormer kunnen toepassingsspecifieke functies dichtbij de aandrijving efficiënt worden geprogrammeerd en als alle andere functionaliteiten van de frequentie-omvormer worden geparametreerd. Intelligente aandrijvingen zijn vandaag de dag een integraal onderdeel van het automatiseringsnetwerk. Ze leggen de aandrijf- en toepassingsgegevens in logs vast en evalueren alle beschikbare sensor- en actuatorgegevens. De intelligente aandrijving communiceert relevante gegevens naar de centrale aansturing en naar componenten in het netwerk. Hierdoor is de intelligente aandrijving in staat om, onafhankelijk van een centrale besturing, zelfstandig en toegespitst op de situatie in de installatie te handelen en autonoom processen en bewegingen te starten.

Tijdens de persbijeenkomst in het Hotel Hafen in Hamburg presenteerde NORD DRIVESYSTEMS diverse projecten die succesvol met aandrijvingen van de NORDAC LINK-familie zijn uitgerust, waaronder installaties voor het sorteren van pakketten, geautomatiseerde magazijnen en pakketdistributiecentra.

Meer informatie