Nieuws –

NORD DRIVESYSTEMS op de ANUGA FOODTEC 2018

nsd tupH: corrosieresistente oppervlakteveredeling voor aluminium aandrijvingen - van 20 tot 23 maart 2018 exposeert NORD DRIVESYSTEMS op de ANUGA FOODTEC zijn aluminium aandrijvingen voor de levensmiddelen- en drankindustrie.

NORD-Drivesystems-nsd-tupH

Bargteheide , 2018-03-19

Deze zijn door een bijzondere oppervlakteveredeling extreem robuust en duurzaam: nsd tupH oppervlaktebescherming. Voor toepassingen in veeleisende omgevingen biedt NORD voor aluminium aandrijvingen de uitstekend presterende anti-corrosiebehandeling nsd tupH. Bij dit proces wordt het materiaal tot onder het oppervlak gehard. De oppervlakteveredeling brengt een permanent met het basismateriaal verbonden beschermingslaag tot stand. nsd tupH is gebaseerd op een elektrolytisch proces en maakt aluminium net zo bestand tegen corrosie als roestvast staal. Het krasvaste oppervlak wordt meer dan zeven keer zo hard als onbehandelde aluminiumlegeringen. Zelfs de reiniging van de aandrijvingen met hogedrukstoomspuiten of contact met agressieve stoffen leveren geen enkel probleem op.

Aluminium aandrijvingen in de oesterteelt

De nsd tupH-modellen van NORD worden onder andere gebruikt in het transportbandsysteem van een oesterteeltbedrijf. Terwijl gietijzeren motorreductoren door de corrosie in deze agressieve en zoute omgeving slechts één tot twee jaar in gebruik blijven, bieden de aluminium aandrijvingen uit Noord-Duitsland een duurzame en voordelige oplossing. Ze gaan gemakkelijk tien jaar mee, soms veel langer dan de levenscyclus van de transportband zelf. Hierdoor bespaart de gebruiker veel tijd en moeite bij onderhoud en reparatie van zijn installatie.

Een kostenbesparend alternatief met veel varianten

nsd tupH-aandrijvingen zijn een robuust, duurzaam en kostenbesparend alternatief voor gelakte gietijzeren of roestvastalen motorreductoren, die door vele fabrikanten in slechts enkele uitvoeringen worden aangeboden. DIN- en andere genormeerde onderdelen en aandrijfassen zijn bij de nsd tupH aluminium aandrijvingen standaard uit roestvaststaal gemaakt. De gladde motoren zonder ventilatie-openingen dragen niet bij aan de verspreiding van ziektekiemen en doen hun werk in alle stilte. Ze zijn als synchroon- en asynchroonmotor leverbaar en voldoen aan de efficiëntieklassen IE2 en IE3 (asynchroon) en IE4 (synchroon).

Naast de robuuste en corrosiebestendige motorreductoren voor de levensmiddelen- en drankindustrie presenteert NORD DRIVESYSTEMS op de ANUGA FOODTECH 2018 in Keulen natuurlijk ook zijn overige omvangrijke productportfolio.

U vindt NORD in Hal 10.1 in stand B061.