Nieuws –

Aandrijfoplossingen voor de luchthavenindustrie - altijd in beweging

Klantspecifieke oplossingen, betrouwbare techniek, wereldwijde service - NORD DRIVESYSTEMS biedt voor elke luchthaventoepassing de optimale aandrijfoplossing. Efficiënt, veilig en bewezen.

Airport_bagged

Bargteheide , 2018-04-10

Betrouwbaarheid en het vermijden van storingen hebben voor gebruikers van bagagetransportsystemen de hoogste prioriteit. Het uitvallen van het kleinste systeemonderdeel leidt tot opstoppingen, waarvan het oplossen verhoudingsgewijs veel tijd in beslag neemt. NORD DRIVESYSTEMS kent de behoeften van luchthavens precies en biedt innovatieve aandrijfoplossingen voor de meest uiteenlopende bagagetransporttoepassingen.

Alle elementen van de NORD-aandrijfsystemen zijn op elkaar afgestemd en garanderen een probleemloos gebruik. De reductoren zijn uiterst robuust, werken in stilte en gaan zeer lang mee. De service- en onderhoudsarme aandrijvingen verlagen de stilstandtijden en dragen hiermee bij aan een hoge efficiëntie en beschikbaarheid van het systeem als geheel.

De betrouwbaarheid en kostenefficiëntie van de elektronisch bestuurde transportsystemen van NORD hebben zich op luchthavens wereldwijd bewezen. De systemen verbinden hoge flexibiliteit en uitgebreide en overzichtelijke functies aan een comfortabele bediening. Aandrijvingen van NORD garanderen hoge transportsnelheden die door verhoogde veiligheidsmaatregelen steeds vaker worden geëist. De basis van de mechatronische aandrijfsystemen van NORD wordt gevormd door tweetraps kegeltandwielreductoren met een laag gewicht en een hoge efficiëntie. In combinatie met aan de wand of op de motor gemonteerde frequentie-omvormers vormen ze efficiënte aandrijfsystemen. NORD levert ook de noodzakelijke verbindingskabels en koppelingen aan diverse bussystemen, inclusief de benodigde software.

Het modulaire NORD-bouwdoossysteem maakt complete aandrijfoplossingen uit een hand mogelijk en zorgt voor een reductie van het aantal varianten. Hierdoor kunnen de totale gebruikskosten van een installatie laag blijven. Zo biedt NORD met LogiDrive speciaal voor de aandrijvingen van horizontale en verticale transportinstallaties gestandaardiseerde en uiterst efficiënte oplossingen aan. De LogiDrive-oplossingen bestaan uit een tweetrapskegelreductor, een energiebesparende IE4-synchroonmotor en een NORDAC LINK-veldverdeler - een perfecte combinatie voor interne logistiek en luchthaventoepassingen. Want vooral bij gedeeltelijke belasting en wisselende snelheden, zoals dat bij transportsystemen op luchthavens vaak voorkomt, tonen de IE4-synchroonmotoren hun mogelijkheden voor energiebesparing.

Van het ontwerp tot de ingebruikname en service en onderhoud ondersteunt NORD zijn klanten in alle fasen van het project. NORD biedt de hoogste kwaliteit die aan alle internationale normen voldoet. Wereldwijd worden al duizenden aandrijvingen van NORD op luchthavens gebruikt. Zo heeft de aandrijfspecialist uit Bargteheide aandrijvingen geleverd aan onder andere de luchthavens van Manchester, Liverpool, Birmingham, Hamburg, Ottawa, Johannesburg en Taipeh.

NORD DRIVESYSTEMS is in de luchthavenbranche door gerenommeerde internationale adviseurs en gebruikers als German Airport Technology & Equipment (GATE), American Association of Airport Executives (AAAE) en de International Association of Baggage System Companies (IABSC) erkend.

In het kort: NORD-aandrijfoplossingen voor de luchthavenindustrie

  • speciaal op luchthavens toegesneden systeemoplossingen
  • stilstanden vermijden door intelligente besturing
  • snelle ingebruikname
  • plug & play-systemen
  • eenvoudige service en onderhoud
  • lagere kosten over de hele levenscyclus
  • standaardisering
  • energiebesparing
  • modulair NORD-systeem voor complete aandrijfoplossingen uit een hand
  • wereldwijd NORD-netwerk