Nieuws –

Uiterst efficiënte aandrijftechniek voor interne logistiek-toepassingen

Speciaal voor de aandrijvingen van horizontale en verticale transportsystemen biedt NORD DRIVESYSTEMS per direct gestandaardiseerde en uiterst efficiënte oplossingen aan. De LogiDrive-systemen zijn onderhoudsvriendelijk en maken zonder veel inspanning een reductie van het aantal benodigde aandrijfvarianten mogelijk.

LogiDrive

Bargteheide , 2018-08-31

LogiDrive-aandrijvingen bestaan uit IE4-synchronmotoren met vermogens tot 5,5 kW. De aandrijvingen worden met tweetraps kegeltandwielreductoren gecombineerd en zijn daarom voorbestemd voor het gebruik bij horizontaal transport. De IE4-synchroonmotor bewijst zijn besparingsmogelijkheden vooral bij gedeeltelijke belasting en toerentalgebieden, die vooral bij toepassingen in de interne logistiek, luchthaventechniek en levensmiddelenindustrie vaak zijn te vinden. Door deze eigenschappen zijn de aandrijfsystemen zeer geschikt voor het terugbrengen van het aantal varianten, waardoor de "total cost of ownership" (tco) sterkt daalt.

De LogiDrive-systemen voor interne logistiek worden aangestuurd door decentrale frequentie-omvormers, die dicht bij de motor en hierdoor zeer toegankelijk kunnen worden gemonteerd. De omvormers hebben een sleutelschakelaar om de aandrijving te isoleren van de installatiebesturing en een richtingkeuzeschaker voor lokale installatie, om onderhoud te kunnen uitvoeren. Alle gebruikelijke veldbus- en "industrial ethernet"-interfaces zijn in deze aandrijvingen geïntegreerd. De hoofdschakelaar zit ook direct in de behuizing.

LogiDrive-aandrijvingen van NORD zijn van de veiligheidsfuncties STO en SS1 conform DIN EN 61800-5-2 en DIN EN 60204-01 voorzien en zijn bestand tegen hoge overbelastingen. Omdat het systeem voor de transporttechniek modulair is opgebouwd, kunnen alle aandrijfcomponenten afzonderlijk worden onderhoud, waardoor de kosten voor service en onderhoud laag blijven. De LogiDrive aandrijftechniek is geschikt voor horizontale en verticale transportoplossingen.