Nieuws –

NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe 2018 - aandrijvingen in netwerken voor de productie van de toekomst

Van 23 tot en met 27 april exposeert NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe 2018 zijn innovatieve aandrijfoplossingen voor de digitale fabriek van de toekomst. Hieronder de decentrale veldverdeler-serie NORDAC LINK, intelligente aandrijvingen met verbinding naar de cloud voor predictief onderhoud en de efficiënte LogiDrive-aandrijfoplossing ter reductie van het aantal varianten in de interne logistiek. Een PROFIsafe-interfacemodule verzekert bovendien extra veiligheid in de productie.

NORDAC_LINK_hannover_trade_fair

Bargteheide , 2018-03-08

De Hannover Messe is de belangrijkste industriële beurs ter wereld. Met als motto "Get new technology first" presenteren dit jaar meer dan 5000 bedrijven hun innovaties. NORD DRIVESYSTEMS presenteert dit jaar zijn intelligente oplossingen in hal 15, stand H31. Daarnaast exposeert Nord in Hal 21, stand C33 in het kader van de CeMAT de nieuwste technologie voor de logistiek.

Een van de geëxposeerde componenten is de serie veldverdelers NORDAC LINK, voor toepassingen in moderne, genetwerkte installaties voor interne logistiek. De aandrijfbesturing voor flexibele montage bij de motor is leverbaar als frequentie-omvormer (tot 7,5 kW) en als motorstarter (tot 3kW) en koppelt een snelle ingebruikname aan een eenvoudige bediening en simpel onderhoud. De veldverdeler kan vrij worden geconfigureerd en door de geïntegreerde plc en compatibiliteit met alle moderne bussystemen eenvoudig in moderne systemen worden geïntegreerd.

De genetwerkte aandrijvingen van NORD kunnen hun conditiegegevens direct of via de besturing naar de cloud versturen. Dat maakt onder andere predictief onderhoud mogelijk - van de eenvoudigste lopende band-aandrijvingen tot de grootste industriële reductor. Het verzamelen van de prestatiegegevens zorgt bovendien voor een geoptimaliseerde dimensionering van de installatie en een continue toestandsbewaking (condition monitoring) van de aandrijvingen. NORD biedt hiermee intelligente aandrijftechniek voor de genetwerkte gedigitaliseerde productie in de zin van Industry 4.0 aan. Aan de hand van een toepassing met een industriële reductor demonstreert NORD predictieve onderhoudsoplossingen speciaal voor deze productgroep.

Naast de intelligente netwerken heeft de aandrijftechniek - vooral in de interne logistiek - vaak ook behoefte aan kostenefficiënte bijzondere oplossingen, die bijvoorbeeld door het gebruik van een beperkt aantal varianten kunnen worden bereikt. NORD biedt hiervoor met zijn LogiDrive-systemen efficiënte en onderhoudsvriendelijke plug-and-play techniek. Deze bestaat uit gestandaardiseerde IE4-motorreductor varianten met vermogens tot 5,5 kW, een tweetraps kegeltandwielreductor en een frequentie-omvormer en zorgen voor een optimalisering van processen en kosten.

De functionele veiligheid van machines en installaties is een belangrijke bouwsteen van de moderne productie. Met de PROFIsafe interfacemodule SKTU4-PNS biedt NORD extra veiligheid. Deze optionele module voldoet aan de strengste veiligheidsnormen, maakt de flexibele integratie van uiteenlopende veiligheidscomponenten mogelijk en garandeert de een veilige communicatie in PROFINET-omgevingen.

U vindt de intelligente aandrijfoplossingen van NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe 2018 in hal 15, stand H31 en op de CeMAT in hal 21 op stand C33.