Nieuws –

Aandrijftechniek voor bulkgoederen - ook in zware omstandigheden

NORD biedt betrouwbare, veilige en op de klant afgestemde aandrijfsystemen voor het transport van bulkgoederen - zoals oplossing met motorframes voor een fosfaatmijn in Marokko.

Cement_bagged

Bargteheide , 2018-03-19

Het transport van bulkgoederen stelt speciale eisen aan de transportbanden en hun aandrijftechniek. De banden staan meestal onbeschermd in de open lucht, lopen soms 24 uur per dag en moeten bij storingen snel worden hersteld. Aandrijvingen van NORD hebben een hoge bedrijfszekerheid, een lange levensduur, eenvoudig onderhoud en een laag energiegebruik. Door deze eigenschappen weerstaan ze uitstekend de zware omstandigheden bij het transport van zand, kiezel en steenslag.

Zo heeft NORD DRIVESYSTEMS voor een Marokkaanse fosfaatmijn een industriële reductor met een koppel van 240.000 Nm en diverse toepassingsspecifieke aanpassingen ontwikkeld - tot op heden het grootste systeem met een eendelige behuizing ooit. Het aandrijfsysteem bestaan uit een industriële kegeltandwielreductor van het type SK 15407, een motor met een vermogen van 450 kW, een motorbasis, een hydraulische koppeling en een elektrohydraulische rem. In totaal 26 van deze systemen drijven een meer dan twee kilometer lange transportband aan, die fosfaaterts met een gewicht van enkele honderden tonnen transporteert. De heavy duty-reductorconfiguratie garandeert maximale beschikbaarheid en een hoge toleratie voor schokken en stoten. De "Blockgehäuse"-behuizing voorkomt lekkage en maakt een compacte uitvoering met hoge radiale en axiale belasting mogelijk.

NORD geeft klanten uitvoerig advies en produceert individuele aandrijfpolossingen.