Nieuws –

De intelligente aandrijving van NORD - Aandrijftechniek op weg naar Industry 4.0

Decentrale aandrijfconcepten van NORD banen de weg voor de evolutie van de besturingsarchitectuur van automatiseringspiramide naar automatiseringsnetwerk.

intelligent-drives-industry-4.0_2018

Bargteheide , 2018-03-21

Moderne intelligente aandrijftechniek is een sleuteltechnologie voor de vier industriële revolutie, want deze brengt gekoppelde, decentrale en autonome productieprocessen gecoördineerd in beweging. Door de integratie van een PLC in de frequentie-omvormers van NORD kunnen toepassingsspecifieke functies in de omgeving van de aandrijving efficiënt worden geprogrammeerd en net als de overige functionaliteiten van de frequentie-omvormer worden geparametreerd.

Ook als deze ontwikkeling in de industrie nog aan het begin staat, is het perspectief gericht op cyber-fysische systemen, die verdeeld en decentraal en onafhankelijk van fabrikant en locatie samenwerken. Een willekeurige combinatie van besturingen, PLC's en communicatieprotocollen zal zijn gebruiksdata naar elk gewenst besturingsniveau doorsturen. Het ERP-niveau bestuurt dan het veldniveau op basis van de bekende velddata. De geïntegreerde PLC van de NORDAC LINK frequentie-omvormers is al volledig op deze autonome scenario's voorbereid.