Nieuws –

NORD DRIVESYSTEMS op de IFAT 2018: grondstoffen sparen met innovatieve en intelligente oplossingen

Op de IFAT, de wereldwijd toonaangevende beurs voor de verwerking van water, rioolwater, afval en basisgrondstoffen, gaat van 14 tot 18 mei alles om duurzame milieutechnologie. Ook NORD DRIVESYSTEMS is erbij en presenteert in München intelligente aandrijftechniek, nieuwe producten, energie-efficiënte oplossingen en het omvangrijke service- en onderhoudsaanbod.

IFAT_ie4-motor_2018

Bargteheide , 2018-03-22

Intelligente aandrijfoplossingen

In stand 314 in hal A1 kunnen de bezoekers zich laten informeren over de koppelbare, zelfstandige en schaalbare aandrijvingen van NORD. De decentrale aandrijfsystemen vormen master/slave-groepen, die intelligent communiceren en hiermee de monitoring en besturing van bepaalde delen van een installatie overnemen. Als er een blokkade ontstaat, dan wordt deze herkend en - zo mogelijk - zelfstandig opgelost. Als dat niet lukt, wordt de blokkade aan de centrale besturing gemeld en bijvoorbeeld met een gekoppelde vervangende aandrijving aangestuurd.

Predictive Maintenance

Door de integratie van de PLC in de frequentie-omvormer kunnen de aandrijvingen van NORD de aandrijf- en gebruiksdata opnemen en alle beschikbare sensor- en actuatorgegevens evalueren - dit is de basis voor conditie-monitoring. Samen met de klant kan NORD bovendien predictive maintenance-oplossingen voor een voorspelbare en hierdoor planbaar onderhoud van de aandrijvingen ontwikkelen. Het doel van deze algoritmen is om niet-geplande stilstanden tegen te gaan, onderhouds- en instandhoudingskosten te reduceren en de levensduur van de aandrijvingen te verhogen.

Energie-efficiënte aandrijftechniek

De krachtige en energiezuinige motoren van NORD zijn uiterst efficiënt en leiden hiermee tot belangrijke besparingen bij de gebruikskosten. Voor de IE4-synchroonmotoren voldoen aan de hoogste energievoorschriften - door PMSM-techniek ook bij gedeeltelijke belasting en lage toerentallen. Ook de frequentie-omvormers van NORD dragen bij aan een energie-efficiënt gebruik. Ze beschikken over energiebesparende functies en kunnen het motorvermogen bij wisselende belasting automatisch aan het werkelijke gebruik aanpassen.

NIEUW: eentraps tandwielreductor NORDBLOC.1

De nieuwe eentraps NORDBLOC.1-tandwielreductoren onderscheiden zich door de hoogste efficiëntie, hoge torsiestijfheid, geringe geluidsproductie en lange levensduur. Daarnaast voldoen ze door hun "wash-down"-ontwerp aan de strengste hygiëne-eisen. Hiermee zijn ze een betrouwbare, robuuste en voordelige aandrijfoplossing voor pompen, mengers, ventilatoren en toepassingen in de transporttechniek.

Uitbreiding industriële reductoren

NORD DRIVESYSYEMS heeft de succesvolle industriële MAXXDRIVE-serie uitgebreid: twee aanvullende bouwgrootten (koppels van 15 kNm en 20 kNm) en extrusieflenzen vullen de modulaire bouwserie aan en bieden nieuwe oplossingen voor heavy-duty toepassingen. NORD ontwerpt op basis van de industriële reductoren complete aandrijfsystemen voor zware toepassingen met motoren en aandrijfelektronica, onder andere voor transporttechniek, pompen en mengers.

Service garandeert waardebehoud en beschikbaarheid

Om een optimale beschikbaarheid te garanderen, zijn regelmatig preventief onderhoud en service nodig. NORD biedt een omvangrijk modulair serviceconcept. De gebruiker kan naar behoefte diverse serviceniveaus kiezen - van ondersteuning bij de ingebruikname tot specifieke onderhoudspakketten en analyse ter plekke van eventueel onderhoud.

U vindt NORD op de IFAT 2018 in hal A1, stand 314.