Nieuws –

Motorreductoren van NORD voor kiezel- en steenslagbedrijven - lagere kosten, hogere efficiëntie

Het steenslagbedrijf van NorStone AG in Tau, in het zuidwesten van Noorwegen, is overgeschakeld op robuuste motorreductoren van NORD DRIVESYSTEMS. Resultaat: lagere investeringskosten, hogere bedrijfszekerheid, betere procesveiligheid en lager energieverbruik door betere efficiëntie.

Getriebemotor als Antrieb für Förderbänder

Bargteheide , 2020-03-25

NorStone is de grootste producent van steenslag en kiezels in Noordwegen. Zoals in vele kiezel-, steenslag- en aanverwante bedrijven, worden transportbanden in de groeve in Tau door middel van aandrijvingen met aftak-assen of riemen draaiend gehouden.

Het dochterbedrijf van HeidelberCement AG besloot echter om over te schakelen op robuuste motorreductoren van NORD. Met succes. De directe aandrijvingen leidden tot een verhoging van de betrouwbaarheid van 4,5 procent in drie jaar. De motorreductoren van NORD brachten echter niet alleen een hogere betrouwbaarheid en minder verspilling van tijd en geld door onderhoud, ook de investeringskosten bij de aankoop van de nieuwe reductoren waren veel lager.

"Door de overschakeling van aftak-assen en riemen naar directe motorreductoren van NORD DRIVESYSTEMS besparen we allereerst op de aankoop van nieuwe riemen. Daarnaast hebben we in de aandrijvingen geen last meer van stof en water. De beslissing om over te schakelen op een oplossing met compacte en robuuste motorreductoren heeft ons veel voordelen gebracht en was een slimme stap," aldus Per Thu, productieleider van NorStone.