Nieuws –

Aandrijvingen voor pallettransport: degelijk ontwerp en betrouwbaar

De pallettransporttechniek heeft behoefte aan voordelige aandrijfoplossingen die bestand zijn tegen hoge overbelastingen. Speciaal voor het transport van pallets en gaasbakken met rollenbanen of kettingbanden biedt NORD optimaal afgestemde, individueel configureerbare en flexibele aandrijftechniek, met zo weinig mogelijk varianten en lage kosten.

pallet_conveyor_technology

Bargteheide , 2019-01-08

Voor de simpele aandrijftaken in de pallettransporttechniek heeft NORD een voordelige combinatie van een asynchroonmotor en een NORDAC BASE frequentie-omvormer samengesteld. Deze aandrijfoplossing is geheel op toepassingen in de pallettransporttechniek toegesneden en biedt betrouwbare techniek in een degelijk ontwerp. Deze oplossing kan met alle motorreductoren van NORD worden gecombineerd en naar behoefte of klantenwens eenvoudig worden uitgebreid. De standaardisering leidt tot minder varianten. Dat verkleint de voorraad reserve-onderdelen, verbetert het onderhoud en kost door een lagere "total cost of ownership" minder geld.

De asynchroonmotoren bieden vermogens tot 1,5 kW. Ze zijn bestand tegen hoge overbelasting en vallen op door hun uitstekende afwerking en lange levensduur. De frequentie-omvormers zijn bij de motor geïnstalleerd en hebben een geïntegreerde PLC. De vrij programmeerbare PLC verwerkt de gegevens van gekoppelde sensoren en actuatoren, heeft diagnose-opties en communiceert met de centrale besturing. Voor de besturing, parametrering en diagnose is vooraf software geïnstalleerd, die is afgestemd op de eisen van de pallettransporttechniek.

De aandrijfunits kunnen met alle bekende bussystemen worden geïntegreerd. Vooral de AS- en de I/O-interfaces zijn hier als eenvoudige en voordelige oplossing zeer geschikt. Voor zwaardere eisen kunnen probleemloos andere bussystemen worden gebruikt.

Betrouwbaar, flexibel, robuust en service en onderhoudsvriendelijk - met de combinatie van asynchroonmotor en NORDAC BASE heeft NORD een aandrijfoplossing gemaakt die geheel op de pallettransporttechniek is afgestemd.