Nieuws –

Industriële reductoren aan de tand gevoeld - Predictive maintenance van NORD op de Hannover Messe

NORD DRIVESYSTEMS presenteert op de Hannover Messe 2018 live de mogelijkheden van predictive maintenance-concepten voor het onderhoud van industriële reductoren. Hiertoe wordt een proefopstelling met twee tegengestelde industriële redutoren opgebouwd, waarmee diverse gebruikssituaties kunnen worden nagebootst.

Hanover Fair 2018

Bargteheide , 2018-04-19

NORD verduidelijkt de mogelijkheden van de digitalisering voor het gebruik en onderhoud van industriële reductoren op de Hannover Messe in hal 15, stand H31, door middel van een werkend voorbeeld met twee MAXXDRIVE industriële reductoren die van trillings- en temperatuursensoren zijn voorzien. De simulatie toont onder ander hoe door een intelligent en digitaal gekoppelde installatie-ontwerp ongeplande stilstand wordt vermeden, de beschikbaarheid van machines en installaties wordt verhoogd en hun waarde wordt behouden. Bovendien kunnen hiermee de onderhoudskosten worden verlaagd en de service beter worden gepland.

In het kader van het predictive maintenance-concept wordt gedurende een leerfase op basis van bekende componentgegevens een referentiesituatie opgebouwd. Door middel van intelligente algoritmen kan vervolgens de bedrijfstoestand worden vergeleken met de referentiewaarden. Hieruit kunnen exacte conclusies over de toestand van de diverse reductorcomponenten worden getrokken. Bij afwijkingen worden automatisch via de cloud waarschuwingen verstuurd, zodat desnoods snel onderhoud kan worden gepleegd. De gelogde en geanalyseerde gegevens zijn beschikbaar in een webinterface. Beursbezoekers kunnen aan de hand van kogellagers met diverse fasen van slijtage zien hoe het systeem werkt.