Nieuws –

Intelligente aandrijftechniek - teamwerk: master-/slave-communicatie

Door plc's en positioneringsbesturing in de frequentie-omvormers kunnen diverse aandrijvingen van NORD DRIVESYSTEMS als master en slave worden gesynchroniseerd. Functies als synchroon bewegen en vliegende zagen kunnen hiermee decentraal worden gerealiseerd.

intelligent drive technology

Bargteheide , 2019-02-14

De vliegende zaag maakt de koppeling en het parallel bewegen van een bewerkingseenheid ten opzichte van een bewegend object mogelijk. Terwijl het materiaaltransport op de master-as continu doorgaat, wordt de slave-as op de master gesynchroniseerd. Zodra beide parallel lopen, wordt de bewerking uitgevoerd. Daarna keert de slave-as in de beginstand terug, om van voorafaan te beginnen. Toepassingen zijn onder andere het bewerken van hout of het afvullen van vloeistoffen.

Door de interne plc en de positioneringsbesturing POSICON in de frequentie-omvormers NORDAC LINK en NORDAC FLEX kunnen diverse NORD-aandrijvingen als master en slave worden gesynchroniseerd. Door de geïntegreerde POSICON-functionaliteit kunnen de omvormers de actuele positie van de aandrijving bepalen. Functies als synchroon bewegen en vliegende zagen kunnen op deze manier snel en eenvoudig worden uitgevoerd. Tot drie slave-omvormers kunnen standaard per master-omvormer worden aangestuurd. Een aansturing vanaf een hoger niveau is niet nodig. De NORD-aandrijvingen zorgen zelfstandig voor een probleemloos proces.

Meer info: https://www.youtube-nocookie.com/embed/XBLvgoXMeeU