Nieuws –

Licht uit, spot aan - frequentie-omvormers van NORD in het theater van Duisburg

In het theater van Duisburg zorgt moderne automatiseringtechniek voor een perfecte afstemming van decors, licht en geluid. Een belangrijk deel van de aandrijfoplossing bestaat uit frequentie-omvormers van NORD.

theatre Duisburg

Bargteheide , 2018-08-06

Met de hand bediende schijnwerpers, gordijnen en decorstukken zijn in de opera en het theater bijna verleden tijd. Dat geldt ook voor het theater van Duisburg, waar de aandrijvingen van de boven- en ondermachinerie met moderne besturingstechniek zijn uitgerust - touchscreen bedieningspanelen, krachtige software en 100 op maat gemaakte schakelkasten zorgen voor succesvolle shows. De motorreductoren voor de toneeltechniek worden aangestuurd via moderne asprocessoren, die aan het veiligheidsniveau SIL3 volgens EN 61508 voldoen. Elke schakelkast is hiervoor van een frequentie-omvormer van het type SK 535E van NORD voorzien, omdat deze aan alle eisen voldoen en naadloos aansluiten op het veiligheidsconcept van de systeemoplossing.

Uit de serie frequentie-omvormers SK 500E werden apparaten van het type SD 535E in de bouwgrootten 5 en 6 met 11, respectievelijk 22 kW gekozen. Deze omvormers hebben extra input- en output-kanalen en ondersteunen de "veilige stop"-functie volgens EN 954-1, respectievelijk EN 13849-1 (tot maximaal veiligheidscategorie 4, stop-categorie 0 en 1). Ze hebben een op het board geïntegreerde CANopen-interface. De geïntegreerde POSICON-module garandeert een krachtige positioneringsbesturing.