Nieuws –

Betrouwbare aandrijftechniek voor brouwerijen

Octopi Brewing Co. behoort tot de toonaangevende Amerikaanse contractbrouwerijen en is vooral zeer actief in het snelgroeiende segment van speciaalbieren. In de maisch- en klaarketel gebruikt het bedrijf duurzame motorreductoren van NORD.

Bargteheide , 2018-12-03

Als contractbrouwerij produceert Octopi Brewing diverse soorten bier, waarbij in elk brouwproces gemiddeld 1000 tot 2000 kg graan worden gebruikt. Voor veeleisende taken in het brouwproces koos het bedrijf machines met betrouwbare en energie-efficiënte aandrijftechniek. Daarom maakt Octopi gebruik van een vlakke opsteekmotorreductor bij de roerinstallatie in de maischketel en een kegeltandwielmotorreductor in de klaarketel, beide voorzien van een 3,7 kW sterke motor. De krachtige aandrijvingen garanderen storingsvrije processen en een probleemloos gebruik. "Dit is de beste techniek, die we hier gebruiken. De aandrijvingen zijn betrouwbaar en voldoen aan al onze eisen, zelfs meer," zegt Isaac Showaki, directeur van Octopi Brewing, over de maisch- en klaarketels.

NORD heeft veel kennis van de drankindustrie en biedt op de branche afgestemde aandrijfproducten aan voor toepassingen in de productie, zoals pompen, mengen, roeren, klimaattechniek, bewegen, positioneren, doseren, vullen, verpakken, transporteren en opslaan.

De robuuste, duurzame en kostenefficiënte reductoren, motoren en aandrijfelektronica van NORD zijn verkrijgbaar in talloze uitvoeringen en overbrengingsverhoudingen en zelfs met extra sterke lagers.