Nieuws –

Nieuw product: eentraps NORDBLOC.1 tandwielreductor

Nord Drivesystems heeft zijn succesvolle NORDBLOC.1-serie uitgebreid met een eentraps reductor voor toepassingen met hoge snelheden en koppels. Deze reductor is uiterst robuust, efficiënt en compact. De nieuwe NORDBLOC.1 reductor koppelt efficiëntie aan hoge belastbaarheid, een geringe geluidsproductie en een lage onderhoudsbehoefte. Daarnaast voldoen ze door hun "wash down"-ontwerp aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne. De innovatieve reductoren hebben een behuizing zonder naden of andere openingen. Dit maakt de behuizing niet alleen sterker, maar e gladde behuizing voorkomt ook dat vaste stoffen of vloeistoffen zich aan de reductor kunnen hechten.

created by 'mmakinen (Miia Makinen (NORD - FI)) (Miia Makinen (NORD - FI))' on uploading a picture

Tampere , 2019-03-26

De "Blockgehäuse"-behuizing garandeert optimale sterkte en stevigheid. Daarnaast zorgt het voor een rustige loop van de tandwielen. Alle lagers en afdichtingen zitten in de behuizing, zodat er geen verbindingen zijn die de behuizing kunnen verzwakken of olielekkage veroorzaken. Openingen en montagevoeten zijn in één stap geproduceerd en voldoen hierdoor aan zeer precieze toleranties. Hierdoor zijn de tandwielen, lagers en afdichtingen optimaal uitgelijnd en gaan ze lang mee. De behuizing is gemaakt van hogesterkte corrosieresistent aluminium en hierdoor licht en robuust. Als extra is de nsd tupH-oppervlakteveredeling verkrijgbaar. De gladde en eenvoudig te reinigen behuizing maakt de NORDBLOC.1 zeer geschikt voor toepassingen die hoge eisen stellen aan hygiëne, zoals in de voedselverwerkende en farmaceutische industrie.

De lagers zijn optimaal gedimensioneerd en bestand tegen hoge radiale en axiale krachten. Door de grote lagers zijn de assen dikker dan normaal. Dit vergroot de sterkte van de lagers. De tandwielen zijn gemaakt van gehard staal en bestand tegen kortdurende hoge overbelastingen.

De nieuwe NORDBLOC.1-producten zijn verkrijgbaar in vijf bouwgrootten, met motorvermogens van 0,12 tot 7,5 kW en koppels tot 280 Nm. Alle varianten zijn verkrijgbaar in flens- (B5 of B14) of voet-/flensgemonteerde versies. Opties voor IEC- en NEMA-motormontage en diverse varianten voor assen, lagers en smering kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd.

Robuust, efficiënt, stil en compact. Met de NORDBLOC.1 eentraps tandwielreductor heeft NORD een betrouwbare, robuuste en voordelige aandrijfoplossing voor pompen, mengers, ventilatoren en transportbanden geïntroduceerd.