Nieuws –

NORD op de Hannover Messe 2019

Van 1 tot 5 april 2019 presenteert Nord op de Hannover Messe 2019 onder andere nieuwe industriële aandrijvingen, nieuwe frequentie-omvormers en een mobiele ingebruikname- en service-oplossing.

Bargteheide , 2019-04-01

De nieuwe tweetraps kegeltandwielreductoren MAXXDRIVE XT zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen met een gering aantal toeren en tegelijk hoge vermogens. De serie is standaard voorzien van een thermisch geoptimaliseerd "Block-gehäuse" en een geïntegreerde axiale waaier. Hierdoor wordt de stroming van de koellucht geoptimaliseerd en een zeer hoog thermisch grensvermogen bereikt. Hierdoor kan in veel gevallen van aanvullende koeling worden afgezien.

De nieuwe schakelkastomvormers van de serie NORDAC PRO SK 500P vallen op door hun grote functionaliteit, connectiviteit en modulaire opzet. Ze hebben diverse interfaces, waaronder een geïntegreerde Industrial Eternietkoppeling, een USB-aansluiting en een SD kaartslot, en kunnen door inplugbare bedienings-, veiligheids- en andere aanvullende modules functioneel worden uitgebreid. De gebruiker profiteert bovendien van het compacte ontwerp in Booksize-formaat.

De nieuwe NORDCON APP met NORDAC ACCESS BT is een mobiele oplossing voor het efficiënte beheer van NORD-aandrijvingen. De APP biedt een gebruikersvriendelijke parametreer-, back-up- en recovery-oplossing voor ingebruikname door de klant. De dashboard-weergave kan voor monitoring van de aandrijving en foutdiagnose worden gebruikt. Hier wordt nog aangevuld door diverse hulpfuncties en een oscilloscoop voor aandrijfanalyse.