Nieuws –

30 jaar NORD DRIVESYSTEMS in Denemarken

NORD Gear Danmark viert zijn dertigjarige jubileum. Vanaf een locatie dicht bij de Duits-Deense grens bedient de dochteronderneming van NORD DRIVESYSTEMS met veel succes de Deense en Groenlandse markt voor motorreductoren en frequentie-omvormers.

30 Years Denmark

Bargteheide , 2019-04-18

Met een hoofdkantoor vlak achter de Duits-Deense grens heeft NORD Gear Danmark al dertig jaar een groot marktaandeel op de Deense en Groenlandse markt. Het dochterbedrijf werd in 1989 opgericht in Tinglev en verhuisde in 2000 naar een nieuw gebouw enkele kilometers verder, in Kliplev bij Aabenraa. Al enkele jaren later moest het magazijn worden vergroot, zodat het bedrijf nu beschikt over 400 vierkante meter kantoorruimte en 600 vierkante meter opslag. Kliplev ligt aan de E45 op slechts twee uur rijden van de NORD-hoofdvestiging in Bargteheide.

NORD Gear Danmark heeft vandaag de dag een omzet van enkele honderden miljoenen Deense kronen. Het dochterbedrijf legt zich vooral toe op verkoop, advies en service van NORD-producten voor interne logistiek en de levensmiddelen- en graanindustrie. Hierbij ligt de nadruk op motorreductoren en frequentie-omvormers.