Nieuws –

Nieuwe frequentie-omvormer: compact, veelzijdig en krachtig

De nieuwe frequentie-omvormer NORDAC PRO SK 500P biedt het beste op het gebied van functionaliteit en connectiviteit en is volledig modulair. Door zijn compacte ontwerp en de vele interfaces kan hij eenvoudig in alle automatiseringsarchitecturen worden geïntegreerd.

Sk500P

Bargteheide , 2020-04-29

De nieuwe NORDAC PRO SK 500P frequentie-omvormers hebben naast de standaard CANopen-interface een multiprotocol chip voor Industrial Ethernet. Hiermee is het gebruik van de belangrijkste realtime ethernet-standaarden via een enkele interface mogelijk. Het gewenste protocol kan eenvoudig via parameters worden ingesteld. Daarnaast beschikken de omvormers over vijf tot zes digitale en twee analoge ingangen, twee digitale en een analoge uitgang, twee potentiaal-vrij multifunctie-relais, een HTL-/TTL-incrementele encoder en een universele encoder-interface. De omvormers kunnen bovendien via een geïntegreerde USB-aanslutiing zonder externe stroomtoevoer worden geparametreerd ("programming in the box"). Het slot voor SD-kaarten voor de opslag en het overzetten van parametergegevens is ook nieuw.

De NORDAC PRO SK 500P-frequentie-omvormers zijn verkrijgbaar met vermogens van 0,25 tot 5,5 kW. De modulaire serie kan door insteekbare bedienings-, veiligheids- en andere optionele modules eenvoudig worden uitgebreid. Door het slanke "book-size"-formaat kunnen de omvormers naast elkaar worden gemonteerd, zodat er in de schakelkasten maar weinig plaats nodig is.

De NORDAC PRO SK 500P-omvormers zijn als alle NORD-omvormers uitgerust met een krachtige PLC voor functies bij de aandrijving.