Nieuws –

Krachtige aandrijvingen, persoonlijke service

Het Amerikaanse bedrijf G.C. Evans produceert koel-, verwarmings- en pasteuriseerinstallaties voor de levensmiddelenindustrie. Deze installaties moeten altijd betrouwbaar werken. G.C. Evans maakt daarom al meer dan tien jaar gebruik van robuuste en duurzame motorreductoren van NORD.

Bargteheide , 2019-05-16

Tijdens de economische crisis van 2008 hield het bedrijf zijn toeleveranciers tegen het licht en besloot het om voortaan alleen nog motorreductoren van NORD te gebruiken. "Ze waren niet alleen goedkoper dan de aandrijvingen van concurrenten, maar vielen ook op door hun hoge kwaliteit en doordachte constructie," herinnert David McNamer zich. De zoon van de eigenaar was destijds verantwoordelijk voor de inkoop en is enthousiast over de samenwerking met NORD. "In de beginfase stuurde NORD een eigen toepassingsspecialist naar ons bedrijf. Dat hadden onze vroegere leveranciers nog nooit gedaan."

De technische ondersteuning door de aandrijfleverancier is voor G.C. Evans van groot belang, want storingen in de installaties zouden bij klanten hoge kosten met zich meebrengen.

Inmiddels hebben alle installaties van het bedrijf aandrijvingen van NORD. Zo drijft bijvoorbeeld een enkele vlakke motorreductor een koeltunnel aan waar 22.000 potten jam met een totaalgewicht van 22.000 kg doorheen gaan. De aandrijving heeft een overbrenging van 2500:1 en werkt met een toerental van 0,6 per minuut. De aandrijving is voorzien van een nsd-tupH oppervlakteveredeling, die resistent is voor de in de levensmiddelenindustrie gebruikelijke reinigingsmiddelen en die de behuizing van de motor tegen corrosie beschermt.

G.C. Evans was onder de indruk van de prestaties van de NORD-aandrijvingen en de persoonlijke service. David McNamer: "Sinds we klant zijn, hebben we al dezelfde aanspreekpartner. Dat werkt uitstekend voor ons."