Nieuws –

Met aandrijvingen van NORD de hoogte in

Het Tsjechische bedrijf STROS fabriceert bouwliften voor opdrachtgevers over de hele wereld. Bij de constructie van het complex "Moskou City" werden acht torenflats met behulp van bouwliften gebouwd. Deze werden aangedreven door krachtige, op maat gemaakt en uiterst betrouwbare aandrijfoplossingen van NORD.

Stros_case_study_view

Bargteheite , 2019-06-11

De Mercury Tower is met 340 meter op dit moment het hoogste gebouw in Europa. Bouwliften van deze hoogten moeten enerzijds snel zijn en anderzijds ook bestand zijn tegen windsnelheden van 20 m/s. De liften van STROS kunnen ladingen tot 3200 kg tillen en met 100 meter per minuut vervoeren. De bouwliften moeten storingsvrij werken, want anders ligt de hele bouwplaats stil. NORD ontwikkelde daarom een concept met tot drie autonoom werkende kegeltandwielmotorreductoren, waarmee stilstanden nagenoeg kunnen worden uitgesloten. De motoren zijn voorzien van externe remweerstanden en elektromagnetische schijfremmen, die desgewenst met de hand kunnen worden gelost. De maatwerkoplossing is ook voorzien van schakelkastomvormers met heffuncties. Deze zorgen voor voorzichtig starten en afremmen van de motoren en garanderen een zeer nauwkeurige positionering.

STROS maakt al sinds 1997 gebruik van individueel geconfigureerde aandrijfoplossingen van NORD DRIVESYSTEMS. De aandrijfeenheden zijn volledig afgestemd op het project en hebben bijvoorbeeld extra sterke lagers en speciale materialen voor de behuizing of voldoen aan de ATEX- en NEC-normen. De schakelkastomvormers voor de besturing zijn in de meest uiteenlopende vermogensklassen en met op de taak toegesneden functies verkrijgbaar.

Naast bouwliften levert STROS ook passagiers- en goederenliften, speciale en permanente liften, hoogwerkers en maatwerkconstructies, die stuk voor stuk worden aangedreven door NORD-motoren.