Nieuws –

Krachtige industriële reductoren voor de hoogste thermische capaciteit

De nieuwe MAXXDRIVE XT-industriële reductoren van NORD zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen met een hoog thermisch grensbereik. Ze zijn zeer geschikt voor het aandrijven van transportbanden.

Bargteheide , 2019-06-06

Het vermogens- en toerentalbereik van de MAXXDRIVE XT-industriële reductoren is door de technici van NORD speciaal afgestemd op branches, waar geringe overbrengingsverhoudingen moeten worden gecombineerd met een hoog vermogen. Daarmee zijn de hiervoor geoptimaliseerde tweetraps kegeltandwielreductoren perfect om te worden ingezet in de bulkgoed- en ertsindustrie. Het uitgangskoppel ligt tussen 15 en 75 kNm en hun overbrenging tussen 6,3 en 22,4. De MAXXDRIVE XT-industriële reductoren zijn niet alleen extreem robuust, maar werken zelfs onder zware omstandigheden absoluut betrouwbaar. Ze kunnen bovendien individueel voor elke toepassing worden aangepast.

Ontwerpers kunnen kiezen tussen zeven verschillende bouwgrootten met vermogens van 50 tot 1.500 kW. Alle versies zijn uitgerust met een sterk geribde "Blockgehäuse" en een geïntegreerde ventilator op de motoras. Door het grotere oppervlak en de luchtgeleidingskappen wordt een zeer hoog thermisch grensvermogen bereikt. Daarom is een aanvullende externe koeling in veel gevallen niet meer nodig.