Nieuws –

Productie elektronica in Aurich: flexibel en efficiënt

Sinds het begin van de jaren tachtig heeft NORD in het Oost-Friese Aurich (Niedersachsen) een eigen productielocatie voor elektronica.

Bargteheide , 2019-06-24

Op een bedrijfsoppervlak van 5000 vierkante meter produceert NORD in Aurich (Niedersachsen, vlak over de grens bij Groningen) elektronische aandrijftechniek tot 160 kW, zoals frequentie-omvormers, motorstarters en andere elektronica. Meer dan 100.000 units verlaten elk jaar de fabriek, van serie-apparatuur tot individueel configureerbare producten en unieke eenheden. Ook de decentrale veldverdelerserie NORDAC LINK en de nieuwe schakelkastomvormers van het type NORDAC PRO SK 500P worden hier gebouwd.

De moderne geautomatiseerde productie is geheel ontworpen op efficiëntie, snelheid en flexibiliteit. Hiervoor zorgen een "lean" logistieke keten, een zoveel mogelijk papierloze productie en de automatische generatie van assemblage- en testinstructies op basis van de productconfiguratie. Hiermee kan NORD snel en flexibel op klantwensen en veranderingen in de markt reageren. Bij apparatuur tot 7,5 kW is ook een serie van slechts één exemplaar zonder meer mogelijk. Een uitgebreide en grondige kwaliteitscontrole garanderen de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de NORD-producten.

NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH

Tjüchkampstraße 37

26605 Aurich‎