Nieuws –

NORD ondersteunt de digitale transitie

Netwerken en het koppelen aan de Industry 4.0-omgeving zijn momenteel de belangrijkste onderwerpen in de aandrijf-industrie. NORD DRIVESYSTEMS levert met zijn aandrijfoplossingen de componenten voor de "Smart factory" en ondersteunt de klanten met communicatie- en toepassingskennis in het digitaliseringsproces.

4.0 ready

Waunakee, WI , 2019-09-30

Met de aandrijving van de toekomst levert NORD de basis voor een gedigitaliseerde productie. Alle componenten zijn "Industry 4.0 READY" en kunnen wereldwijd direct in Industry 4.0-omgevingen worden geïntegreerd. Dat is mogelijk door compatibiliteit met alle in de markt bekende veldbussen en Ethernets en analoge en digitale interfaces voor sensoren en actuatoren. De geïntegreerde PLC neemt als decentrale intelligentie in de aandrijfelektronica zelfstandig de decentrale proces- en bewegingscontrole over en ontlast hiermee de centrale besturing. Daarnaast evalueert de PLC snel, efficiënt en diepgaand analoge en digitale data. Dat is een belangrijke voorwaarde voor moderne monitorings- en onderhoudsconcepten als Condition Monitoring en Predictive Maintenance. De voordelen voor de gebruikers zijn groot: een hogere beschikbaarheid van de installatie, een reductie van ongeplande stilstanden, een betere planning van onderhoud en service en een grote reductie van monitoring- en onderhoudskosten.

De geavonceerde onderhoudsconcepten en services worden regelmatig uitgebreid. Op dit moment test NORD met virtuele sensoren de sensorloze monitoring van veroudering van de olie en de toestand van de motorreductor. Het doel hiervan is een Predictive Maintenance-concept, dat voor elke individuele motorreductor in de installatie geoptimaliseerde intervallen voor olieverversen en onderhoud berekent, die op de werkelijke toestand van de motorreductor en de reductorolie zijn gebaseerd.

In de hoofdvestiging in Bargteheide demonstreert NORD klanten in een eigen testruimte de werking en mogelijkheden van Predictive Maintenance, virtuele sensoren, de koppeling van aandrijvingen aan netwerken en alle andere Industry 4.0-concepten.