Nieuws –

Aandrijfoplossingen voor continue transportbanden

Een storingsvrij gebruik, zelfs bij de zwaarste omgevingsomstandigheden: voor het transport van bulkgoederen biedt NORD DRIVESYSTEMS krachtige aandrijfsystemen, die worden gekenmerkt door uiterste betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.

Antriebstechnik von Nord in einem Steinbruch

Bargteheide , 2019-07-29

Voor het transport van bulkgoederen zijn transportbanden nodig die zich onderscheiden door de transportrichting, goederenstroom, transportlengte en constructie. De betrouwbare en duurzame aandrijvingen van NORD bieden hiervoor de oplossing: ze zorgen voor een continue materiaalstroom en kunnen individueel worden aangestuurd voor een precieze en dynamische toevoer van bulkmateriaal.

Transportbanden zorgen voor het transport van bulkmaterialen in de mijnbouw, in de machinebouw of bij de recycling van kunststof en papier. De rubberen of plastic band wordt over twee trommels gevoerd, waarbij één trommel wordt aangedreven en de band in beweging zet. De duurzame en onderhoudsarme MAXXDRIVE industriële reductoren zijn vooral geschikt voor grote transportbanden met een hoge capaciteit. NORD heeft deze tweetraps kegeltandwielreductoren onlangs aan de MAXXDRIVE-serie toegevoegd. Ze worden met een zeer efficiënte IE3-motor via voetmontage op een basis of frame gemonteerd en via een hydraulische koppeling met de motor verbonden.

Het praktische onderhoudspakket van NORD, een combinatie van beschermende maatregelen en monitoring-systemen, zorgt ervoor dat de investering ook bij zware omgevingsomstandigheden. zoals continubedrijf, stof en slecht weer, goed blijft functioneren.