Nieuws –

NORD op de inter airport Europe

Van 8 tot en met 11 oktober exposeert NORD DRIVESYSTEMS op de inter airport Europe in München. Op deze wereldwijd toonaangevende beurs voor de luchthavenindustrie presenteert NORD aandrijfconcepten voor de genetwerkte luchthaven. Hierbij horen de nieuwste energie-efficiënte synchroonmotoren, op de toekomst gerichte schakelkastomvormers en een draadloze en mobiele onderhoudstool voor aandrijfsystemen van NORD.

Bargteheide , 2019-10-08

De belangrijkste innovatie van NORD is een energiezuinige permanentmagneet-synchroonmotor van de nieuwste generatie, die nog zuiniger is dan de huidige EI4-serie. De compacte en niet-geventileerde gladde motor bereikt zijn hoge efficiëntie, die voor een deel nog hoger is dan IE5, over een breed vermogensgebied en is hierdoor uitstekend geschikt voor intralogistieke toepassingen, zoals bagagesystemen op luchthavens . De IE5+-motor heeft een hoge vermogensdichtheid en zal in het tweede kwartaal van 2020 allereerst in een bouwgrootte voor kleine vermogensgebieden van 0,25 tot 1,1 kW op de markt komen.

Optimale prestaties in de schakelkast

De NORDAC PRO SK 500P frequentie-omvormer is het eerste apparaat van de nieuwe generatie frequentie-omvormers van NORD DRIVESYSTEMS. Deze omvormer maakt gebruik van de nieuwste componententechnologie en wordt gekenmerkt door een uitstekende functionaliteit, connectiviteit en modulariteit. Naast de standaard CANopen-interface maakt een multi-chip voor industrial ethernet het gebruik van de belangrijkste realtime ethernet-standaarden via een enkele interface mogelijk.

Dé oplossing voor mobiel gebruik

Met de NORDCON APP en het mobiele Bluetooth verbindingsapparaat NORDAC ACCESS BT heeft NORD een mobiele ingebruikname- en service-oplossing voor alle elektronische NORD-componenten ontwikkeld. Deze kan worden gebruikt bij de analyse, de monitoring en parametrering van NORD-aandrijfsystemen. Het als dashboard opgebouwde scherm kan voor monitoring en foutanalyse worden gebruikt.