Nieuws –

Extreme omstandigheden in continubedrijf

Een brouwerij was op zoek naar moderne aandrijvingen voor een keer-installatie in de mouterij. Vlakke tandwielreductoren en aandrijvingen werken hierbij continu onder zware omstandigheden. NORD DRIVESYSTEMS maakte indruk met de lange levensduur van zijn producten en de uiterst effective corrosiebescherming.

mopos_case_study_m25

Bargteheide , 2019-10-11

De smaak van bier wordt vooral bepaald door de mout. Smaakvarianten ontstaan tijdens complexe productieprocessen in mouterijen. In de moutkast, vroeger de bekendste vorm van pneumatische mouterij en ook vandaag de dag nog zeer populair, wordt het graan in vierhoekige kiemkasten tot kiemen gebracht en mechanisch omgekeerd. De machines zijn hiervoor nagenoeg continu in gebruik.

Moravske potravinarske strojirny, kortweg MOPOS, is een van de belangrijkste fabrikanten van moutinstallaties in Tsjechië. Het bedrijf is trendsetter met technologisch geavanceerde productielijnen. MOPOS bouwde onlangs een keer-installatie met 112 uiterst moderne vlakke tandwielreductoren en aandrijvingen van NORD DRIVESYSTEMS. De gebruikte componenten moeten optimaal bestand zijn tegen corrosie.

Omdat het mouten enkele dagen duurt, was er behoefte aan duurzame aandrijftechniek . Bij productie-omgevingen met een luchtvochtigheid van 100 procent zijn mechanische onderdelen met gladde oppervlakken en een speciale corrosiebescherming vereist, die ook bestand zijn tegen het bij elk moutproces ontwikkelde H2CO3. De oppervlakteveredeling beschermt ook tegen de onder hoge druk toegepaste chemische reinigingsmiddelen. De aandrijvingen zijn voorzien van een extra beschermend laksysteem en verticaal geïnstalleerd, zodat ze een kleiner contactoppervlak hebben.

Voor de besturing van de aandrijvingen paste MOPOS NORD SK 500E frequentie-omvormers van het type SD500E toe, die de toerentalwisselingen van de motoren in de uiteenlopende fasen van het kiemproces coördineren.

Meer details over het project vindt u hier.