Nieuws –

Welkom aan boord!

Twintig stagiairs en leerlingen met een leer-/werktraject starten dit jaar bij NORD hun carrière. De nieuwe collega's wacht een familiaire bedrijfscultuur, opwindende uitdagingen, internationale perspectieven en tal van ontwikkelingsmogelijkheden.

Bargteheide , 2019-10-16

Het begon met een introductieweek. Hierin kregen de nieuwelingen een eerste indruk van de product- en arbeidswereld van NORD en stond er ook een bezoek aan de fabrieken in Glinde en Gadebusch op het programma. Elke stagiair kreeg een stagiair uit een eerder jaar als mentor. "Deze mentor - en de personeelsafdeling en de opleiders op de afdelingen - zijn de directe aanspreekpartners van de stagiairs," zegt hoofd opleidingen Felix Zahn. "We vinden het van groot belang dat de stagiairs goed worden opgeleid en zich thuisvoelen bij ons bedrijf."

NORD DRIVESYSTEMS investeert flink in de opleiding van jonge talenten en biedt diverse baanmogelijkheden op de commerciële, verkoop- en technische afdelingen van het bedrijf. De aandrijfspecialist neemt alle moeite om gekwalificeerde medewerkers binnen te halen. "De opleidingsmarkt vraagt sinds enkele jaren steeds meer betrokkenheid van de bedrijven," aldus Zahn. "Ondernemingen moeten actiever voor hun stageplaatsen en leer/werk-trajecten werven, omdat de leerlingen steeds meer keuze hebben." Gezegd en gedaan! Zo organiseert NORD onder andere bedrijfsrondleidingen voor schoolklassen en is het bedrijf regelmatig aanwezig op opleidingsbeurzen. Met resultaat. "Door de gespecialiseerde branche en het ontbreken van alledaags contact met het product is NORD bij veel werkzoekenden vaak onbekend. Door de veelzijdigheid van de toepassingen, de producten, de internationale aspecten en het goede werkklimaat ontwikkelen de werkzoekenden en vooral de stagiairs snel een grote belangstelling voor het bedrijf," aldus Zahn.

NORD heet alle stagiairs en duale leerlingen van harte welkom en wenst hen veel plezier en succes bij de opleiding!