Nieuws –

NORD 40 jaar actief in de VS

In 1979 opende NORD DRIVESYSTEMS zijn Noord-Amerikaanse hoofdvestiging in Waunakee, Wisconsin. Later volgden fabrieken in Corona (Californië) en Charlotte (Noord-Carolina). Vandaag de dag worden in al deze locaties meer dan 300 motoren en 650 complete aandrijvingen per dag geproduceerd.

created by 'mmakinen (Miia Makinen (NORD - FI)) (Miia Makinen (NORD - FI))' on uploading a picture

Tampere , 2019-10-21

Opnieuw viert een NORD-vestiging een jubileum. In Wisconsin startte 40 jaar geleden het succesverhaal van NORD in de VS. Een continue groei van het personeelsbestand en de omzet maken deze vestiging tot de grootste vestiging van NORD buiten Duitsland. NORD US Operations produceert dagelijks 300 motoren en 650 complete aandrijvingen en biedt werk aan 425 personen.

Sinds de opening van de eerste Amerikaanse productievestiging in Middleton, Wisconsin, is NORD alleen maar gegroeid. De in 1983 in gebruik genomen vestiging is al zes keer uitgebreid. Met een bedrijfsoppervlak van 27.000 vierkante meter, is het bedrijf, inclusief de kantoren, tien keer zo groot als in het begin. Torsten Schultz, directeur van NORD US voegt hieraan nog toe dat de fabriek in Charlotte, Noord-Carolina, dit jaar met 1400 vierkante meter wordt uitgebreid.

Volgens Schultz zijn goede technische ondersteuning en service de belangrijkste redenen voor de groei van NORD in de VS. NORD heeft circa 25 ingenieurs in dienst, die klanten ondersteunen bij het vinden van oplossingen voor hun aandrijf-uitdagingen.

Onze belangrijkste groeisectoren zijn interne logistiek, luchthavens en de levensmiddelen- en drank-industrie. "NORD biedt overal ondersteuning. Of het nu gaat om aandrijvingen voor bagagetransportsystemen, transportbanden in magazijnen of mengvaten voor de verwerking voor levensmiddelen," aldus Schultz.