Nieuws –

Extreem efficiënt: de nieuwe NORD IE5+-motor

De nieuwe IE5+-synchroonmotor van NORD zet nieuwe standaarden voor efficiëntie, vermogensdichtheid en duurzaamheid. Verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2020.

Bargteheide , 2019-10-21

Hoogste gebruiksefficiëntie: De nieuwe motorgeneratie van NORD van NORD reduceert de verliezen in vergelijking met de huidige IE4-serie nog een keer en bereikt een efficiëntie die duidelijk boven de efficiëntieklasse IE5 ligt. De niet-geventileerde glad afgewerkte motor bereikt deze efficiëntie over een breed koppelgebied en is hiermee optimaal voor efficiënt gebruik bij deellastbedrijf. Door het hygiënevriendelijke wash-down ontwerp is hij eenvoudig te reinigen. Daarnast valt de motor op door een hoge corrosieresistentie - perfect voor het gebruik in omstandigheden die hoge eisen stellen aan hygiëne.

Door zijn brede frequentiegebied, de uitstekende mogelijkheden tot overbelasting en zijn hoge vermogensdichtheid is de compacte IE5+-motor als het ware geschapen voor de reductie van het aantal varianten. De reductie van het aantal aandrijfvarianten heeft voor de gebruiker grote voordelen, zoals de minimalisering van de administratieve kosten en "lean" productie-, logistieke, opslag- en onderhoudsprocessen. In combinatie met de hoge efficiëntie worden de totale gebruikskosten (TCO) hierdoor aanzienlijk lager.

De nieuwe IE5+-motor past volledig in het modulaire systeem van NORD-reductoren en -aandrijfelektronica en is vanaf het tweede kwartaal van 2020 leverbaar. De motor komt allereerst in een bouwgroote voor het vermogensgebied van 0,25 tot 1,1 kW met een koppel van 1,6 tot 4,8 Nm op de markt. Andere bouwgrootten en vermogens worden successievelijk toegevoegd.

In het kort:

  • Permanentmagneet-synchroonmotor (PMSM) van de nieuwste generatie.
  • Vermogensgebied van 0,25 tot 1,1 kW in een bouwgrootte.
  • IEC B14-, IEC B5-en NEMA C-flensbevestiging, directe montage op alle NORD-reductoren.
  • Continukoppel van 1,6 tot 4,8 Nm in een bouwgrootte.
  • Toerentalbereik van 0 tot 2.100 min-1.
  • Oppervlakteveredeling nsd tupH en beschermingsklasse IP69K optioneel.
  • Standaard motorgeïntegreerde encoder, geïntegreerde mechanische rem optioneel.