Nieuws –

NORD op de SPS smart production solutions

Van 26 tot 28 november stelt NORD DRIVESYSTEMS op de SPS-beurs in Neurenberg nieuwe producten voor. De nadruk ligt hierbij op een energiezuinige synchroonmotor van de nieuwste generatie, die de IE4-normen ver overtreft, en op toekomstbestendige frequentie-omvormers.

Bargteheide , 2019-11-26

Dit jaar presenteert NORD DRIVESYSTEMS onder andere een energie-efficiënte permanentmagneet synchroonmotor van de nieuwste generatie , die nog minder verliezen heeft dan de huidige IE4-serie. De compacte en niet-geventileerde gladde motor bereikt zijn hoogste efficiëntie, die gedeeltelijk nog hoger is dan IE5, over een breed koppelgebied en is hiermee optimaal voor intralogistieke toepassingen en economisch gebruik bij gedeeltelijke belastingen.

De NORDAC PRO SK 500P frequentie-omvormer is het eerste apparaat van de nieuwe generatie frequentie-omvormers van NORD DRIVESYSTEMS. Het is gemaakt uit de modernste onderdelen en wordt gekenmerkt door een zeer hoge functionaliteit, connectiviteit en modulariteit. Na de standaard CANopen-interface maakt een Multi-chip voor Industrial Ethernet het gebruik van de belangrijkste realtime Ethernet-standaarden via een enkele interface mogelijk. De nieuwe generatie omvormers deelt verbeterde eigenschappen en prestaties met de bewezen NORDAC-parameterstructuur van eerdere omvormers en is fysiek en functioneel "downward compatible".

U vindt NORD DRIVESYSTEMS op de SPS in hal 3A, stand 465. Hal 3A heeft dit jaar voor het eerst een eigen ingang, die met de shuttlebus kan worden bereikt.