Nieuws –

Nieuwe aandrijfoplossingen van NORD DRIVESYSTEMS op de SPS

Nieuwe elektromotoren waren een van de highlights op de SPS 2019-beurs, die onlangs in Neurenberg is gehouden. Bezoekers toonden veel belangstelling voor de nieuwe en zeer zuinige IE5+-synchroonmotor en de vernieuwde IE3-asynchroonmotoren, die op diverse details zijn verbeterd.

Bargteheide , 2020-01-09

De energie-efficiënte permanentmagneet synchroonmotor van de nieuwste generatie heeft opnieuw aanzienlijk lagere verliezen dan de huidige IE4-serie. De niet-geventileerde gladde motor bereikt zijn hoge efficiëntie, die gedeeltelijk duidelijk boven de efficiëntieklasse IE5 ligt, over een breed koppelspectrum en is hiermee zeer geschikt voor economisch gebruik bij gedeeltelijke belasting. De compacte IE5+-motor biedt een hoge vermogensdichtheid bij een beperkte inbouwruimte en wordt in eerste instantie in een bouwgrootte voor het vermogensgebied van 0,25 tot 1,1 kW op de markt gebracht.

NORD heeft diverse functionele, montage- en gebruiksdetails van de bewezen IE3-synchroonmotoren verder verbeterd, maar de elektrische gegevens en mechanische afmetingen zijn onveranderd. Hierdoor kunnen de nieuwe IE3-asynchroonmotoren naadloos en zonder aanpassingen in elke bestaande toepassing met NORD IE3-motoren worden gebruikt.