Nieuws –

Energie-efficiëntie en minder varianten

Individueel op maat gemaakte aandrijfconcepten op basis van de systeemoplossing LogiDrive van NORD DRIVESYSTEMS maken een optimaal compromis tussen energie-efficiëntie en variantenreductie mogelijk. Hiermee bewijzen ze zich vooral in grote intralogistieke projecten, zoals luchthavens of distributiecentra, waar grote aantallen aandrijfeenheden worden geïnstalleerd.

Bargteheide , 2020-01-13

NORD DRIVESYSTEMS produceert individueel op maat gemaakte aandrijfoplossingen voor intralogistieke toepassingen op basis van het LogiDrive-concept , dat energie-efficiënt is, eenvoudig te onderhouden en modulair opgebouwd. LogiDrive-aandrijvingen bestaan uit een IE4-synchroonmotor met vermogens tot 5,5 kW, een tweetraps kegeltandwielreductor en een bij de motor geïnstalleerde NORDAC LINK frequentie-omvormer . Het hele systeem is modulair samengesteld, zodat alle componenten van de aandrijftechniek individueel kunnen worden onderhouden. Met de nieuwe IE5+ synchroonmotor van NORD DRIVESYSTEMS kunnen de energie-efficiëntie en de variantenreductie van het LogiDrive-concept nogmaals worden geoptimaliseerd.

Het beste van variantenreductie en energie-efficiëntie

De ontwikkeling van een systeem met aandrijvingen die telkens zijn ontworpen voor het energie-efficiëntste bedrijfspunt leidt tot optimale investeringskosten en motoren die, onafhankelijk van hun efficiëntieklasse, relatief energie-efficiënt werken. Maar hiervoor moeten tijdens de hele levenscyclus van de installatie diverse aandrijfvarianten worden beheerd en onderhouden. Variantenreductie heeft daarentegen het doel om met zo weinig mogelijk aandrijfvarianten zo economisch mogelijk in de gewenste koppels en toerentallen in een installatie te voorzien. Het aantal varianten kan worden gereduceerd, omdat voor een bepaalde belasting en toerenbereik nog slechts één bouwgrootte motorreductoren en frequentie-omvormers wordt gebruikt. Via de frequentie-omvormer kunnen deze aandrijfeenheden ook alle gewenste gebruikspunten met lagere vermorgens-eisen of toerentallen bedienen.