Nieuws –

De volgende generatie efficiënte energiebesparende motoren

De nieuwe IE5+ synchroonmotor van NORD DRIVESYSTEMS met een duidelijk hogere energie-efficiëntie vult de gestandaardiseerde motorreductoren varianten van de LogiDrive-systemen aan en zijn zeer geschikt om het aantal versies terug te brengen. De IE5+ synchroonmotor is met name geschikt voor gebruik in de interne logistiek.

Bargteheide , 2020-02-24

De energie-efficiënte permanentmagneet synchroonmotor van de nieuwste generatie functioneert in vergelijking met de huidige IE4-serie met duidelijk geringere verliezen. De ongeventileerde gladde motor bereikt zijn hoge efficiëntie, die deels duidelijk hoger is dan efficiency klasse IE5, dankzij een breed koppelbereik en is daarmee optimaal geschikt voor een economisch gebruik bij gedeeltelijke belasting. De compacte IE5+ motor biedt een hoge vermogensdichtheid bij minder benodigde ruimte, en wordt eerst op de markt gebracht in een formaat voor het vermogensbereik van 0,35 tot 1.1 kW met een continue koppel van 1,6 tot 4,8 Nm en toerentallen van 0 tot 2.100 min-1. De motor kan direkt worden aangebouwd of volgens de NEMA- of IEC-standaarden. Een geïntegreerde encoder en een geïntegreerde mechanische rem zijn als optie verkrijgbaar.

Door het constante koppel over een breed toerentalbereik is het mogelijk om het aantal varianten doelgericht terug te brengen. Zo kan op de administratieve kosten worden bespaard, en kunnen productie-, voorraad- en serviceprocessen 'leaner' worden. De nieuwe generatie IE5+-motoren combineert de voordelen van het modulaire systeem en hogere efficiency met de mogelijkheden van het terugbrengen van het aantal varianten, en betaalt zich zo in korte tijd terug. De nieuwe IE5+ motor kan modulair worden gecombineerd met NORD-reductoren en aandrijfelektronica en is in het tweede kwartaal van 2020 leverbaar.