Nieuws –

Nieuwe frequentieomvormers van NORD

Met de NORDAC PRO SK 500P introduceert NORD DRIVESYSTEMS een state-of-the-art schakelkastomvormer die zich onderscheidt door optimale functionaliteit, connectiviteit en modulariteit.

Bargteheide , 2020-03-18

De nieuwe modulaire frequentieomvormers van de NORDAC PRO-familie kunnen functioneel worden uitgebreid met modules voor plug-in bediening, beveiliging en extra opties. De gebruiker profiteert bovendien van een uitermate compact design in boekformaat. De slanke vormgeving bespaart ruimte in de schakelkasten en maakt side-by-side installatie mogelijk. De frequentie-omvormers zijn verkrijgbaar in een vermogensbereik van 0,25 tot 5,5 kW. Naast de standaard CANopen-interface maakt ook een multi-chip voor industriële Ethernet het mogelijk om gebruik te maken van de belangrijkste real-time Ethernet standaarden via één enkele interface. Ongeacht of het is voor ProfiNET, EtherNET IP, POWERLINK of EtherCAT - het gewenste protocol kan eenvoudig per parameter worden ingesteld. De apparaten kunnen ook zonder externe voeding worden geparametreerd via de usb-poort (programming in the box). Ook nieuw is de SD-kaart poort om parameterdata op te slaan en uit te wisselen.

Perfect voor elke toepassing

De nieuwe oplossing van NORD voor de installatie van schakelkasten is verkrijgbaar als machine-omvormer (SK 500P) en als applicatieomvormer (SK 530P en SK 550P). In tegenstelling tot de volledig uitgeruste applicatie-omvormer is de machine-omvormer een economisch geoptimaliseerd apparaat met minder interfaces, maar die toch veeleisende taken aankan, zoals geïntegreerde PLC, closed-loop bediening en positionering. De SK 530P biedt daarnaast een SD-kaart poort, een usb interface, encoder interface en de uitbreidingsmogelijkheden via een optionele SK CU5 module. Maar de SK 550P is de eerste keuze als via Industrial Ethernet verbinding moet worden gemaakt met bedieningssystemen.