Nieuws –

NORD UNIVERSAL motor is verkrijgbaar met vermogens van 0.12 tot 45 kW

De all-rounder: NORD introduceert een nieuwe serie UNIVERSAL motoren met vermogens van 0,12 tot 45 kW. De 20 varianten zijn volgens de gebruikelijke standaarden gecertificeerd en kunnen overal ter wereld worden ingezet.

Bargteheide , 2020-03-16

Europa, USA, Rusland, China, India en vele landen meer: de NORD UNIVERSAL motor is gecertificeerd volgens CE, UL, CSA, CCC, ISI en EAC, en voldoet aan de respectievelijke minimale eisen. Hiermee kan deze all-rounder op alle relevante markten van de wereld worden ingezet. De motor is gecertificeerd door Bureau Veritas, waarmee deze ook is geschikt voor maritieme- en offshore-toepassingen.

De NORD UNIVERSAL motor is kan vier verschillende standaard gebruiksspanningen aan: 380 V 50 Hz, 400 V 50 Hz, 415 V 50 Hz und 460 V 60 Hz. Gebruik met 440 V 60 Hz, alsmede 480 V 60 Hz is eveneens mogelijk. De motoren zijn in de EC bouwgrootten verkrijgbaar als voetmotor 63 tot 225 (B3), flensmotor (B5 of B14), en voor compatibiliteit met de Amerikaanse markt als NEMA-C-flensmotor of NEMA-voetmotor. De NORD UNIVERSAL motor is direct aan de NORD-motorreductor gemonteerd en is daarmee een compacte en krachtige aandrijvingsoplossing.

NORD UNIVERSAL motoren zijn standraad uitgerust met een temperatuursensor. Zij komen overeen met de IP55 beschermingsklasse en worden geproduceerd in de thermische klasse 155 (F). Indien nodig kunnen zij ook worden gebouwd in beschermingsklasse IP66. Andere opties die verkrijgbaar zijn voor de NORD UNIVERSAL motor: motorstekkerverbindingen, enkele of dubbele beschermingsafdekplaten, anti-condensverwarming, mechanische rem en externe ventilator.