Nieuws –

Intelligente aandrijvingen NORD automatiseren brouwerij traditioneel bier

Aandrijfsystemen van NORD DRIVESYSTEMS worden al vele jaren succesvol in de drankenindustrie gebruikt. Ze ondersteunen de automatisering van het brouwproces aanzienlijk en passen zich met hun intelligente besturing probleemloos aan de eisen van de bierrecepten aan. Voor de Landgang Brouwerij in Hamburg ontwikkelde Rabek Engineering GmbH een flexibele, betrouwbare en onderhoudsarme brouwinstallatie, die gebruik maakt van aandrijftechniek van NORD DRIVESYSTEMS.

Bargteheide , 2020-05-25

De techniek van NORD helpt Landgang niet alleen om tijd te besparen, maar ook om een uitstekend brouwresultaat te behalen. Al vóór het eigenlijke brouwproces wordt er een aandrijving van NORD ingezet. Deze stuurt de maltmolen zo precies aan, dat het kaf bij het pletten behouden blijft en later als filter kan dienen. In de volgende stap verplaatst een krachtige motorreductor van NORD aan de buiskettingtransporteur het gemalen malt voorzichtig naar de brouwerij. Want alleen bij zo weinig mogelijk wrijving blijft het kaf hier intact.

Aandrijvingen van NORD ondersteunen brouwerijmanagement

De brouwerij is uitgerust met decentrale, intelligente aandrijvingen van NORD, die uiterst precies werken. Vanwege het hoge gewicht van de dikke moutpap tijdens het brouwproces is er tijdens de stappen van het brouwproces een aandrijving nodig die diverse snelheden en belastingen kan verwerken. De ingebouwde frequentie-omvormer stelt de aandrijvingen in staat om de bewegingen van messen, roerwerk, heffen en draaien te scheiden. Hiertoe is de reductor met een holle as uitgerust. Deze speciale uitvoering maakt het mogelijk om de bewegingen op basis van het recept flexibel te combineren.

De recepten voor ambachtelijk bier intelligent managen

Alle ingrediënten worden volautomatisch voorbereid en verwerkt. De in de frequentie-omvormer ingebouwde PLC stuurt elke aandrijving individueel aan. Elke aandrijving vraagt voor het gewenste recept de passende processen en bewegingen op en de PLC past met deze data de prestaties van de installatie aan consistentie, volume en gewicht van de ingrediënten aan. Gezien de vele recepten van de traditionele brouwerij en de hieraan verbonden eisen voor de installatie, wordt duidelijk hoeveel voordeel dit besturingssysteem heeft.