Nieuws –

NORD vergroot omzet in 2019 naar 750 miljoen euro

NORD Drivesystems heeft in 2019 de eerder geplande groei waargemaakt en de omzet opgevoerd naar 750 miljoen euro. Diverse investeringen in de productievestigingen wereldwijd en de onderdelen-logistiek in Duitsland hebben de groei verder versterkt. Zelfs tijdens de huidige crisis draait NORD op volle toeren. Research & development en investeringen gaan in 2020 en hierna normaal door, waardoor NORD een sterke partner in de aandrijfsector blijft.

Hillegom , 2020-07-15

NORD werkt wereldwijd aan de uitbreiding van de productiecapaciteit, de beschikbaarheid en logistiek van onderdelen en de ondersteuning van afnemers bij service en onderhoud. Zo wordt de vestiging in het Chinese Suzhou vergroot met 2400 vierkante meter en wordt in de Amerikaanse vestiging in Waunakee, Wisconsin, gewerkt aan meer ruimte voor assemblage, logistiek en spuitwerk. In Europa is een nieuwe fabriek geopend in Wiechlice in Polen. Deze fabriek voor motoren en statoren heeft een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Veertig kilometer verderop wordt in Nowa Sól gewerkt aan een uitbreiding van productie, assemblage en logistiek van eveneens 10.000 vierkante meter, die eind dit jaar gereed is. Tot slot opent NORD bij de hoofdzetel in het Duitse Bargteheide aan het begin van 2021 een nieuw geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen, compleet met verpakkingsstraten en een verzendafdeling.

NORD DRIVESYSTEMS heeft in de voorbije jaren diverse belangrijke innovaties op het gebied van aandrijftechniek gepresenteerd. Hierbij staan "Industry 4.0", waarbij mechanische techniek en netwerk- en computertechniek samenvloeien, energiebesparing en diversificatie van het aandrijfprogramma centraal. De in 2019 gepresenteerde NORDAC PRO SK 500P stelt nieuwe maatstaven voor de innovatie van frequentie-omvormers. Het modulaire apparaat is uiterst functioneel en biedt talloze verbindingsopties. De SK500P beschikt over sterk verbeterde prestaties en maakt gebruik van de bewezen NORDAC parameterstructuur. Door zijn formaat en functies sluit de nieuwe SK500P naadloos aan op de eerdere generaties omvormers.

Met de nieuwe en uiterst efficiënte IE5+ synchroonmotor komt NORD tegemoet aan de grote vraag naar energiezuinige aandrijfapparatuur. De nieuwe motor biedt optimale efficiëntie op talloze gebieden en is zelfs nog zuiniger dan de IE5-normen voorschrijven. Daarom heeft deze motor het predicaat IE5+ gekregen. De nieuwe motor is zeer geschikt om het aantal varianten in met name de interne logistiek terug te brengen. De NORDCON APP is van belang voor alle gebruikers van aandrijftechniek. Deze geavanceerde APP biedt voor de eerste keer een mobiele onderhouds- en service-oplossing voor alle aandrijvingen van NORD en maakt het installeren, onderhouden en controleren van aandrijftechniek een stuk sneller en eenvoudiger. De serie MAXXDRIVE industriële reductoren voor zware toepassingen is uitgebreid met de MAXXDRIVE XT, die vooral geschikt is voor toepassingen met hoge thermische limieten.

Concepten voor condition monitoring en predictief onderhoud ronden het aandrijfaanbod van NORD af. Hiermee kan NORD voordelige oplossingen aanbieden om ongewenste problemen in een vroegtijdig stadium op te sporen en niet-geplande stilstand in installaties te voorkomen. Hierbij is het niet van belang of het nu om kleine motorreductoren of grote industriële reductoren gaat.

NORD DRIVESYSTEMS is al meer dan vijftig jaar een betrouwbare partner van de industrie. Als middelgroot familiebedrijf ontwikkelt NORD voortdurend nieuwe innovatieve product- en service-oplossingen voor aandrijftechniek. Competente technici in 36 landen adviseren klanten in meer dan honderd bedrijfstakken, terwijl betrouwbare productie, assemblage en logistiek in Europa, Azië en Noord-Amerika grote stabiliteit bieden, zelfs onder de huidige moeilijke omstandigheden.