Nieuws –

Integrale aandrijfconcepten voor automatische bagagetransportinstallaties

NORD DRIVESYSYEMS heeft op de beurs Inter Airport Europe 2013 in München een integraal aandrijfconcept voor de bagagelogistiek op luchthavens gedemonstreerd. In combinatie met efficiënte motorreductoren resulteren de decentrale frequentie-omvormers en motorstarters van NORD in een gebruikersvriendelijke en complete oplossing.

messebericht_interairport

Bargteheide , 2013-10-24

Het heffen, laten zakken en positioneren gebeurt met een omvormer van het type SK200E, die is uitgerust met een direct aangekoppelde motor-encoder, geïntegreerde positioneerfunctie en remmanagement (via 180 VDC-uitgang). Modellen uit dezelfde bouwserie zorgen bij transportbanden geheel zelf voor het schokvrij verzamelen van bagage – de signalen van de sensoren gaan via interfaces direct naar de omvormers.

Bij het doorgeven van bagagestukken naar de hefinstallatie werken de eenheden synchroon samen.

De compacte omvormer SK180E regelt de rollenbaan in de demo voor de Inter Airport-beurs. Ook hier zijn verzamelen en synchroniseren mogelijk. Met hetzelfde ondersteuningsprogramma biedt NORD de elektronische softstart- en omkeerstarter SK135E, die door zijn softstartfunctie de mechanica spaart. Deze starter kan direct op de motor worden gemonteerd en bevat diverse beschermingsmechanismen. Hiermee is de SK135E een kostenefficiënt alternatief voor centrale oplossingen, waarbij veel kabelwerk, aparte remgelijkrichters en schakelaars ter bescherming van de motor noodzakelijk zijn. De communicatie tussen de aansturing en de aandrijving werkte bij het model voor de airport-beurs met Profibus. NORD realiseert daarnaast natuurlijk ook koppelingen met alle gangbare bussystemen, zoals Profinet of EtherNet/IP. NORD biedt een omvangrijk en compleet mechatronisch aandrijfprogramma aan, dat in eigen huis wordt geproduceerd. Daarnaast ontwerpt en configureert NORD voor bagagetransportinstallaties individuele, onderhoudsarme aandrijfoplossingen, die eenvoudig het beheer van diverse varianten ondersteunen.