Nieuws –

NORD Versterkt partnerschap met de Indiase staalindustrie

Ongeveer één op de twee motorreductoren die vorig jaar voor de Indiase staalindustrie gemaakt werden, is afkomstig uit de plaatselijke afdeling van NORD DRIVESYSTEMS, de Duitse marktleider op het gebied van aandrijftechniek. NORD is er uitgegroeid tot de belangrijkste speler in de staal-en metaalsector, met een piek van 46% van het totale verkoopvolume in dit segment in 2013.

NORD biedt uitgebreide aandrijfoplossingen aan voor diverse metaalverwerkingsprocessen

NORD biedt uitgebreide aandrijfoplossingen aan voor diverse metaalverwerkingsprocessen

Bargteheide , 2014-05-27

In minder dan tien jaar tijd is NORD er in de Indiase staalindustrie in geslaagd om op een indrukwekkende manier de nummer 1 positie te veroveren, dit dankzij de productkwaliteit, de betrouwbaarheid en de geavanceerde technische knowhow. NORD leverde ondertussen al een paar duizend motorreductoren aan tientallen OEM's en aan alle belangrijke machinebouwers en bedrijven in India. Enkele opmerkelijke projecten springen er uit, zoals de levering van meer dan 2.000 aandrijvingen voor de Universal Rail Mill in de Bhilai Steel Plant, meer dan 1.000 aandrijvingen voor de afdelingen staalproductie, walserij en de kleine en medium gieterij bij de Jindal Steel & Power-fabriek, meer dan 500 aandrijvingen voor de afdeling frezen van Jayeswal NECO Raipur en 200 eenheden voor de EOT- kranen, transportbanden en de gieterij van TATA KPO en nog veel meer.

Gezien de onvermijdelijk zware omstandigheden en de bijkomende hoge vereisten zoals het leveren van uitstekende prestaties aan competitieve prijzen, is het werken met aandrijfsystemen in de ijzer- en staalfabrieken geen sinecure. Motorreductoren worden hier blootgesteld aan zware mechanische en thermische belastingen, maar tegelijkertijd moeten ze probleemloos blijven werken in de continue bedrijfsprocessen. Bij voorkeur moet dat ook gebeuren zonder onderhoud, terwijl niet aan de efficiëntie mag geraakt worden. Naast het aanbieden van een veelzijdige reeks motorreductortypes, kan NORD putten uit vijf decennia ervaring in de staal- en metaalsector. Industriespecialisten kunnen u advies geven met betrekking tot parameters zoals vermogen en koppelvereisten, levensduur van de lagers en de olietemperatuur. Zo stelt men de gebruikers in staat om het meest geschikte component te kiezen voor zijn specifieke toepassing in de staalfabriek en dit vanaf één enkele configuratie tot enkele duizenden stuks. NORD India heeft een hooggekwalificeerd en efficiënt team van experts en heeft een speciale cel opgericht die zich uitsluitend richt op de metaal- en staalsector. De uitgebreide NORD aandrijfoplossingen zijn beschikbaar voor diverse sectoren binnen de metaalindustrie, waaronder toepassingen in cokes- en ijzerproductie, continu gieten, walsen, kniplijnen, koelbekkens, transport, ovenbelading en -ontlading, transportbanden, gieterijen, walserijen, plaatslagerijen en diverse andere transporttoepassingen tijdens het productieproces. Een uitgebreid assortiment industriële tandwielen, tandwielen met parallelle assen, spiraalvormige tandwielen, conische tandwielen en spiraalvormige wormwielen met massieve of holle assen kunnen gecombineerd worden met gietijzeren motoren. Meer bepaald denken we dan aan 'ring fin' types en aan slimme decentrale aandrijvingen die geschikt zijn voor meerdere toepassingen in de industrie.

Een transportbandaandrijving is het perfecte voorbeeld voor de hoge beschikbaarheidseisen: er is niet alleen de zware omgeving maar ook de enorme veerkracht die vereist is. Ze moeten in gure omstandigheden met hoge omgevingstemperaturen werken, zware schokken, trillingen en zware lasten verdragen en moeten bovendien beschermd zijn tegen vastlopen. Aan aandrijvingen in dit soort toepassingen worden vaak speciale eisen gesteld zoals bijvoorbeeld een robuuste behuizing met trillingsdemping zoals EN - GJL - 200 (GG20) of EN-GJS - 400-15 (GGG40), verstevigde assen die gemaakt zijn uit 42CrMo4, speciale coatings, synthetische smeermiddelen of een speciale labyrintafdichting. Transportbandmotoren moeten een hoog start- en uitloopkoppel leveren, moeten kunnen draaien op diverse snelheden en in staat zijn om direct de draairichting om te keren. Frequente versnellingen en vertragingen zijn meer regel dan uitzondering. De operationele modi in deze toepassingen variëren zeer sterk, waarbij de S1, de S5 en de S9 het meest nodig blijken. Het lastkoppel van elke transportband moet dus hoog genoeg zijn om een zekere werking te garanderen bij overbelasting. In geval een apparaat zou stuk gaan bij overbelasting, moet elke aandrijving in staat zijn om diens job tijdelijk over te nemen. De motoren zijn meestal van het niet-geventileerde type (TENV) met ringfin- of rechte vin ventilatoren die een maximale schokbestendigheid garanderen dankzij de door NORD gekozen gietijzeren behuizing. Door de hoge materiaaldichtheid en de grotere lagers en assen kunnen deze motoren grotere belastingen weerstaan en hebben ze een langere levensduur dan conventionele industriële motoren in hetzelfde vermogensbereik. NORD biedt echter ook alternatieve motoroplossingen aan met verschillende vormen van koeling. Bijkomende componenten zoals remmen of incrementele of absolute encoders kunnen eveneens worden geleverd. Terwijl de omstandigheden in staalfabrieken meestal warm en droog zijn, met temperaturen tot 60° C en meer, zijn er ook toepassingen zoals ontkalkingsinstallaties, rollend materieel en koelleidingsecties waar de transportaandrijvingen een IP66 beschermingsgraad moeten hebben (bestand tegen sproeiwater). Ook stoom kan een aanzienlijke corrosiedreiging vormen. ISO F isolatie is vaak voldoende voor aandrijvingen, maar klasse H-motoren moeten op verzoek ook aan bijzonder veeleisende omstandigheden kunnen voldoen. De uitgebreide reeks speciale NORD-aandrijvingen heeft zijn kunnen al bewezen in de metaalsector en die knowhow zorgt er voor dat OEM's uit de staalindustrie, EPC-contractors en eindgebruikers altijd het volledige scala aan opties tot hun beschikking hebben.