Nieuws –

Servodynamiek en precisie met standaard geregelde asynchroon- en synchroonmotoren

Standaard-asynchroonmotoren van de huidige efficiëntie-klassen IE2 en IE3 en synchroonmotoren met permanentmagneten tot IE4 kunnen in combinatie met krachtige elektronica en aansturing uiterst veelzijdige bewegingstaken uitvoeren.

Servodynamik

Bargteheide , 2014-11-19

Met omvormers voor montage op de motor, aan de wand of in een schakelkast realiseert NORD DRIVESYSTEMS uiterst precieze positioneringstaken, veiligheidstoepassingen en functies als synchronisatie, gecoördineerde aansturing van diverse assen, wikkelbesturing en vliegende zagen.

De kosten van deze oplossingen zijn duidelijk lager dan voor gebruikelijke servo-aansturingen. De systeemcomponenten zijn namelijk niet alleen voordeliger in aanschaf, maar er is ook een veel grotere keuze aan componenten, waardoor bij het ontwerp beter rekening kan worden gehouden met de eisen die het project stelt. De frequentie-omvormers zijn voorzien van een real-time microprocessor (cyclustijd 10 ms), die een vrije programmering van aandrijvingsgerelateerde functies volgens IEC 61131 ondersteunt en hierdoor externe plc’s kan ontlasten. Een overbelastingsreserve van 200 procent garandeert een hoge bedrijfszekerheid, bijvoorbeeld bij kraan- en heftechniek. Met gebruikmaking van veldgeoriënteerde besturingstechniek, bereiken deze controllers een uitstekende consistentie bij wisselende belastingen, vanaf bijna stilstand tot aan het ingestelde toerental van de motor, zelfs zonder een encoder. Daarnaast staan bij de start hoge koppels ter beschikking. Bovendien is een extra toerentalterugkoppeling mogelijk. Het topmodel SK540E, speciaal voor schakelkasten, is voorzien van een universele encoder-interface voor SSI, BISS, EnDat Profil 2.1 en Hiperface. Decentrale regeltechniek is geschikt tot 22 kW, de schakelkastapparatuur tot 160 kW. NORD DRIVESYSTEMS levert de krachtige mechatronische aandrijfsystemen compleet met in eigen huis geproduceerde motorreductoren, regelelektronica en besturingsfuncties.