Nieuws –

Record formaat industriële aandrijving in "Blockgehause"-uitvoering

NORD DRIVESYSTEMS heeft een industriële aandrijving met een koppel van 240.000 Nm en diverse op de toepassing afgestemde aanpassingen ontworpen voor een Marokkaans mijnbouwbedrijf. Het is het grootste systeem met een eendelige "Blockgehäuse"-behuizing ooit. NORD is op dit gebied wereldwijd toonaangevend.

Record-size_industrial_gear_unit

Morocco , 2014-12-10

Het systeem drijft een twee kilometer lange transportband aan, die ladingen van enkele honderden tonnen verplaatst. De belangrijkste eisen voor deze "heavy duty"-aandrijving waren optimale beschikbaarheid en een grote tolerantie bij transportpieken en schokken en stoten.

De regionale NORD-vestiging in Casablanca ontwierp en installeerde de aandrijving, hierbij gesteund door de hoofdvestiging in Bargteheide. Een industriële kegeltandwielreductor van het type SK 15407 is met een 450 kW motor op een motorbasis gemonteerd. Het "Blockgehäuse"-ontwerp van de aandrijving vermijdt lekkage en maakt een compacte uitvoering en zeer hoge radiale en axiale belastingen mogelijk. De reductor kan aan alle zes zijden worden gemonteerd; bovendien is er een flensbevestiging. De industriële aandrijving in de mijn is haaks opgesteld. De aandrijving beschikt over een elektrisch aangedreven trommelrem met koeling. De afscherming van de aandrijving is gecombineerd met luchtgeleiders, die koele lucht naar de reductor leiden. Door middel van een vloeistofkoppeling kan de toepassingszijde, inclusief reductor, geheel van de motor worden gescheiden. Deze oplossing garandeert een hoge arbeidsveiligheid en een failsafe gebruik.