Nieuws –

Veelzijdige aandrijfsystemen voor intelligente interne logistiekMerkel en Modi bezoeken NORD op Hannover Messe

Tijdens een toer langs exposanten op de Hannover Messe, brachten bondskanselier Angela Merkel en premier Narendo Modi een bezoek aan de stand van NORD DRIVESYSTEMS, dat dit jaar 50 jaar bestaat.

merkel_signed_servo_dynamics_hm2015

Bargteheide, Hannover , 2015-04-14

De beide leiders lieten zich informeren over kostenefficiënte aandrijfpakketten voor servotoepassingen. Hierbij ging de aandacht vooral uit naar een dynamische racesimulator, die via zes geregelde aandrijfassen pulsen in bewegingen omzet. De nieuwste generatie decentrale frequentie-omvormers maakt de dynamische en precieze regeling van asynchrone techniek op het hoogste niveau mogelijk. Het systeem van motor en omvormer voldoet aan de hoogste systeemefficiëntieklasse IES2 van de Europese Ecodesign-richtlijn EN50598-2.

De Indiase president had de wens uitgesproken om NORD te bezoeken. Hij kent de Indiase dochteronderneming, die op de beurs was vertegenwoordigd, als een succesvolle technologiepartner van allerlei bedrijfssectoren in de dynamisch groeiende Indiase economie. Onlangs nog heeft Modi een staalfabriek geopend, waar op allerlei plekken in de productie aandrijvingen van NORD worden toegepast.