Nieuws –

Zo klein en toch zo milieuvriendelijk: IE3-motoren vanaf 0,12 kW

NORD DRIVESYSTEMS breidt het aanbod van "Premium Efficiency"-motoren flink uit en biedt deze efficiëntieklasse met ingang van januari 2016 vanaf 0,12 kW aan. Hiermee kunnen installaties in de toekomst eenvoudig geheel van hoogefficiënte systemen worden voorzien.

Transition_to_IE3_m700

Bargteheide , 2015-11-05

Kleinere motoren met een vermogen van 0,12 tot 0,75 kW maken een groot deel van alle aandrijftoepassingen uit. Desondanks zijn de efficiëntie-normen voor deze vermogensklasse pas in de laatste fase van de Europese "Ecodesign Directive" voor elektromotoren gedefinieerd en in de internationale norm IEC 60034-30-1 vastgelegd.

Er is op dit moment in dit segment geen wettelijke plicht de regels te volgen. In de EU geldt de IE3-plicht op dit moment pas voor motoren vanaf 7,5 kW. Begin 2017 wordt dit naar onderen uitgebreid, maar ook dan slechts tot 0,75 kW. Wie op dit moment al in afwijking van de wettelijke eisen kiest voor "groene" aandrijfsystemen, krijgt hier van NORD de mogelijkheden voor. NORD levert de compacte IE3-motoren in de IEC-ashoogten. Hierdoor kunnen machines en installaties eenvoudig en zonder constructieve wijzigingen van nieuwe motoren worden voorzien.