Nieuws –

NORD 4.0 READY: aandrijftechniek voor uiterst flexibele netwerk-automatisering van installaties

Voor toekomstgerichte ontwerpen van machines en installaties conform het "Industrie 4.0"-concept, is aandrijftechniek met flexibele functies nodig. De belangrijkste eisen zijn een naadloze integratie in communicatienetwerken, een efficiënte dataverwerking en flexibele, modulaire en decentrale concepten.

4.0 ready

Bargteheide , 2015-11-24

Onder het label "NORD 4.0 READY" biedt NORD DRIVESYSTEMS hiervoor een schaalbaar pakket van aandrijfsystemen en software aan. De elektrische aandrijftechniek voldoet aan een breed scala van eisen, uiteenlopend van een simpele actuator tot complexe netwerksystemen.

Voor synchroon- en asynchroonmotoren tot 22 kW is onderhoudsarme, veelzijdige decentrale aandrijfelektronica beschikbaar, die hiermee geschikt is voor een groot aantal toepassingen. Met hun krachtige processoren en de geïntegreerde PLC kunnen de frequentie-omvormers complexe processen aansturen, zelfstandig op procesvoorwaarden reageren en zelfs storingen opheffen. De omvormer-PLC verwerkt de data van aangesloten sensoren en actuators en stuurt de gegevens over aandrijvingen en toepassingen in hoge kwaliteit naar de controleruimte of naar andere netwerkcomponenten. Aandrijvingen kunnen voor bepaalde taken samenwerken, bijvoorbeeld om toerental en posities te synchroniseren. Honderden gepredefinieerde paramater-instellingen, gebaseerd op de PLCopen control-module, kunnen bij de ontwikkeling van toepassingen eenvoudig worden overgenomen. NORD produceert de motoren, reductoren en frequentie-omvormers geheel zelf. Daarnaast levert NORD wereldwijd compleet gemonteerde en geparametreerde aandrijfoplossingen af, met gestandaardiseerde kabelverbindingen (power/data) voor een tijdsparende ingebruikname.