Nieuws en pers

Hier vindt u actuele artikelen uit de pers en foto's van ons bedrijf en de producten, evenals informatie over beurzen waar wij zullen staan en hebben gestaan.

  • In het blad De Constructeur is een artikel gepubliceerd over de 'lean and mean' productiemethode van Nord Aandrijvingen Benelux.
    Lees de pdf van dit artikel.

Op grote hoogte diep onder de grond: NORD industriële reductoren bewijzen zichzelf in een gigantisch bouwproject

In de Zwitserse Alpen, op een hoogte van ongeveer 1.700 meter en op 600 meter diepte, is in het kader van het project 'Linthal 2015' een ondergrondse centrale ruimte gebouwd voor een nieuw pompstation voor een krachtcentrale. Bij een extreme stijging van 45° en een hoogteverschil van circa 180 meter moesten transportbanden non stop 500 ton materiaal per uur afvoeren. Deze transportbanden werden aangestuurd door NORD industriële reductoren.

BrauBeviale 2018: robuuste aandrijvingen dankzij oppervlakteveredeling

De productie van bier en andere alcoholische dranken moet voldoen aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne. Op de BrauBeviale 2018 (13-15 november) toont NORD DRIVESYSTEMS de oppervlakteveredeling nsd tupH, die ontwikkeld is voor toepassingen die extra intensief moeten worden schoongehouden.

PROFIsafe-module SK TU4-PNS

Extra veiligheid. Functionele veiligheid wordt steeds belangrijker als een basiselement voor het ontwerpen van machines en installaties en is een onmisbaar aspect van de aandrijfsystemen van NORD.

Aandrijfoplossingen van NORD verlagen de gebruikskosten

NORD DRIVESYSTEMS biedt ter verlaging van de total cost of ownership (tco) krachtige, zuinige en modulaire aandrijfconcepten die nauwelijks onderhoud nodig hebben.

Gladde motoren van NORD zijn ideaal voor de levensmiddelen- en drankindustrie

Smooth Surface Motors

NORD DRIVESYSTEMS biedt uit eigen productie geventileerde en niet-geventileerde motoren met een glad oppervlak voor toepassingen die hoge eisen stellen aan hygiëne.

Motorreductoren van NORD optimaliseren transporttechniek in steengroeves

Het in Montpellier gevestigde constructiebedrijf SMIL bouwt systeemoplossingen voor transportbanden en maakt hierbij gebruik van aandrijvingen uit Noord-Duitsland. In een groeve in het Zuid-Franse Gardanne zorgen motorreductoren van NORD DRIVESSYSTEMS voor een veilig en efficiënt transport.

Industriële reductoren van NORD in nieuwe formaten

De industriële reductoren van NORD DRIVESYSTEMS zijn uiterst robuust, belastbaar en duurzaam. Ze worden onder andere in "heavy duty"-toepassingen gebruikt en drijven bijvoorbeeld roerinstallaties, mengers of slijpmachines aan.

Uiterst efficiënte aandrijftechniek voor interne logistiek-toepassingen

LogiDrive

Speciaal voor de aandrijvingen van horizontale en verticale transportsystemen biedt NORD DRIVESYSTEMS per direct gestandaardiseerde en uiterst efficiënte oplossingen aan. De LogiDrive-systemen zijn onderhoudsvriendelijk en maken zonder veel inspanning een reductie van het aantal benodigde aandrijfvarianten mogelijk.

Modulaire ATEX-aandrijvingen - bescherming tegen gas en stof

Als gecertificeerd fabrikant heeft NORD DRIVESYSTEMS tientallen jaren ervaring met explosieveilige aandrijftechniek. EX-veilige aandrijvingen van NORD worden gebruikt in bijna alle industriële branches.

iba 2018: aandrijvingen voor voedingsindustrie van NORD DRIVESYSTEMS

NORD DRIVESYSTEMS biedt efficiënte en hygiënische aandrijfoplossingen voor de bakkerij-industrie, of het nu om roer- en menginstallaties, transportsystemen, doseer- en vulapparatuur of verpakkingsmachines gaat. De nieuwste ontwikkelingen zijn van 15-20 september 2018 op de iba in München te zien.

Licht uit, spot aan - frequentie-omvormers van NORD in het theater van Duisburg

theatre Duisburg

In het theater van Duisburg zorgt moderne automatiseringtechniek voor een perfecte afstemming van decors, licht en geluid. Een belangrijk deel van de aandrijfoplossing bestaat uit frequentie-omvormers van NORD.

Aandrijfoplossingen voor hygiënische productie - de oppervlakteveredeling nsd tupH

NORD-Drivesystems-nsd-tupH

Van 22 tot 24 mei presenteert NORD DRIVESYSTEMS zijn corrosieresistente oppervlakteveredeling nsd tupH voor aluminium op de SPS IPC Drives Italia in Parma.

NORD biedt productgegevens in EPLAN aan

NORD-Produktdaten in der EPLAN-Datenbank

NORD biedt de productmacros en technische en elektrische gegevens van zijn elektronische aandrijfcomponenten in de EPLAN-databank aan.

Uitbreiding NORD-productie in Aurich

NORD heeft afgelopen jaar in Aurich (Niedersachsen) de productie en opslag uitgebreid en een nieuwe montagelijn in gebruik genomen.

Aandrijfoplossingen voor rioolzuiveringsinstallaties - overal tegen opgewassen

Bij rioolzuiveringsinstallaties is de aandrijftechniek doorslaggevend voor de beschikbaarheid en efficiëntie van pomp- en beluchtingsinstallaties. NORD DRIVESYSTEMS biedt op de branche toegesneden oplossingen, die worden gekenmerkt door een lange levensduur en een hoge axiale en radiale belastbaarheid.

Aandrijfoplossingen voor schoonmaakgondels - veilig op elke hoogte

Motorreductoren en frequentie-omvormers met precieze positioneermogelijkheden heffen en draaien een gondel van waaruit onderhouds- en schoonmaakpersoneel elke hoek van de complexe gevel van de wolkenkrabber "New York by Gehry" kan bereiken.

Jubileum: 20 jaar Finland

NORD Gear Oy

NORD Gear Oy, de in 1998 opgerichte dochteronderneming van NORD, viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum.

Aluminium aandrijvingen: lichte krachtpatsers

Moderne aandrijvingen moeten robuust, compact, krachtig, voordelig en vooral licht van gewicht zijn. NORD DRIVESYSTEMS heeft een breed aanbod van lichte en tegelijk zwaar belastbare aluminium aandrijvingen.

Industry 4.0-montage in Aurich

Efficiënte logistiek - aandrijfoplossingen van NORD zijn Industry 4.0 READY! Ook in zijn eigen fabrieken kiest de aandrijfspecialist voor intelligente technologieën.

Functies omvormers NORD eenvoudig aanpassen

Software to configurate freqency inverters - NORD CON Software zur Paramatrisierung von Frequenzumrichtern - NORD CON

Steeds meer aandrijffuncties kunnen via soft- of hardware decentraal door de omvormerbesturing van de NORD-aandrijvingen worden overgenomen. Dat is voordelig en reduceert het aantal varianten van de diverse typen omvormers, en stelt de gebruiker ook in staat tot eenvoudige parametrering zonder gespecialiseerde programmeerkennis.

Explosieveiligie aandrijvingen voor hogere veiligheid in maalderijen

Explosion-protected drive units

In de maalderij van Arnreiter in Oostenrijk worden grondstoffen gemalen en via diverse processen veredeld. Hierbij gebruikt het bedrijf machines die stomen, vlokken produceren, korrels grof malen, extruderen, roosteren, koelen, drogen en pellen. Bij het malen van de basisstoffen ontstaat stof - daarom zijn hier explosieveilige aandrijvingen van NORD nodig.

Aandrijfoplossingen voor de procestechniek: NORD DRIVESYSTEMS op de Achema 2018

In de chemische, farmaceutische en levensmiddelenindustrie vormen brandware gassen en stoffen een groot veiligheidsrisico voor mens en machine. Op de Achema staan bij NORD van 11 tot 15 Juni 2018 Explosiebeveiligde aandrijfoplossingen centraal. Zoals stof- of gasexplosieveilige motoren, reductoren en elektronische aandrijftechniek voor de zones 1, 2, 21 en 22.

Intelligente aandrijftechniek - teamwerk: master-/slave-communicatie

intelligent drive technology

Door plc's en positioneringsbesturing in de frequentie-omvormers kunnen diverse aandrijvingen van NORD DRIVESYSTEMS als master en slave worden gesynchroniseerd. Functies als synchroon bewegen en vliegende zagen kunnen hiermee decentraal worden gerealiseerd.

Grondstofsparende aandrijfconcepten: NORD DRIVESYSTEMS op de IFAT 2018

NORD DRIVESYSTEMS presenteert van 14 tot en met 18 mei op de IFAT, 's werelds belangrijkste beurs voor water, afvalwater, afval en ruwe grondstoffen, intelligente en efficiënte aandrijfoplossingen.

ACHEMA 2018: explosieveilige en corrosieresistente aandrijvingen van NORD

Roeren, mengen en pompen. Op de ACHEMA 2018 toont NORD DRIVESYSTEMS aandrijfoplossingen voor de procesindustrie in ATEX-versies en met optimale bescherming tegen corrosie. De ACHEMA-beurs wordt van 11 tot en met 15 juni gehouden in Frankfurt am Main.

myNORD klantenportal – Aandrijvingen online configureren en bestellen: eenvoudig, comfortabel en snel

myNORD customer portal – configure drive solutions online

Van 15-17 mei 2018 is NORD DRIVESYSTEMS te gast op de SMRAT Automation Austria in Wenen, waar onder andere het myNORD klantenportal wordt gepresenteerd.

Intelligente aandrijvingen voor een grotere efficiëntie: hal 15, stand H31 en hal 21, stand C33

hmi 2018 nord drivesystems booth at fair

NORD DRIVESYSTEMS toont beursbezoekers in Hannover innovatieve aandrijftechniek voor meer veiligheid, efficiëntie en digitale koppeling in industrie en interne logistiek.

Industriële reductoren aan de tand gevoeld - Predictive maintenance van NORD op de Hannover Messe

Hanover Fair 2018

NORD DRIVESYSTEMS presenteert op de Hannover Messe 2018 live de mogelijkheden van predictive maintenance-concepten voor het onderhoud van industriële reductoren. Hiertoe wordt een proefopstelling met twee tegengestelde industriële redutoren opgebouwd, waarmee diverse gebruikssituaties kunnen worden nagebootst.

Nieuw product: eentraps NORDBLOC.1 tandwielreductor

pallet_conveyor_technology

Nord Drivesystems heeft zijn succesvolle NORDBLOC.1-serie uitgebreid met een eentraps reductor voor toepassingen met hoge snelheden en koppels. Deze reductor is uiterst robuust, efficiënt en compact. De nieuwe NORDBLOC.1 reductor koppelt efficiëntie aan hoge belastbaarheid, een geringe geluidsproductie en een lage onderhoudsbehoefte. Daarnaast voldoen ze door hun "wash down"-ontwerp aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne. De innovatieve reductoren hebben een behuizing zonder naden of andere openingen. Dit maakt de behuizing niet alleen sterker, maar e gladde behuizing voorkomt ook dat vaste stoffen of vloeistoffen zich aan de reductor kunnen hechten.

Aandrijfoplossingen voor de luchthavenindustrie - altijd in beweging

Airport_bagged

Klantspecifieke oplossingen, betrouwbare techniek, wereldwijde service - NORD DRIVESYSTEMS biedt voor elke luchthaventoepassing de optimale aandrijfoplossing. Efficiënt, veilig en bewezen.

NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe 2018

logidrive_hanver_fair_2018

Van 23 tot 27 april 2018 presenteert NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe en de CeMAT 2018 zijn intelligente en toekomstgerichte aandrijfoplossingen voor onder andere interne logistiek en industriële toepassingen.

Aandrijvingen voor pallettransport: degelijk ontwerp en betrouwbaar

pallet_conveyor_technology

De pallettransporttechniek heeft behoefte aan voordelige aandrijfoplossingen die bestand zijn tegen hoge overbelastingen. Speciaal voor het transport van pallets en gaasbakken met rollenbanen of kettingbanden biedt NORD optimaal afgestemde, individueel configureerbare en flexibele aandrijftechniek, met zo weinig mogelijk varianten en lage kosten.

Aandrijvingen van NORD met nsd tupH oppervlakteveredeling

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Robuust en betrouwbaar, ook onder de zwaarste omstandigheden. De Nederlandse mosselverwerker Krijn Verwijs heeft in zijn verwerkingsbedrijf voor schaaldieren voor corrosieresistentie aandrijfsystemen van Nord gekozen.

Motorreductoren van NORD voor kiezel- en steenslagbedrijven - lagere kosten, hogere efficiëntie

Getriebemotor als Antrieb für Förderbänder

Het steenslagbedrijf van NorStone AG in Tau, in het zuidwesten van Noorwegen, is overgeschakeld op robuuste motorreductoren van NORD DRIVESYSTEMS. Resultaat: lagere investeringskosten, hogere bedrijfszekerheid, betere procesveiligheid en lager energieverbruik door betere efficiëntie.

NORD DRIVESYSTEMS op de IFAT 2018: grondstoffen sparen met innovatieve en intelligente oplossingen

IFAT_ie4-motor_2018

Op de IFAT, de wereldwijd toonaangevende beurs voor de verwerking van water, rioolwater, afval en basisgrondstoffen, gaat van 14 tot 18 mei alles om duurzame milieutechnologie. Ook NORD DRIVESYSTEMS is erbij en presenteert in München intelligente aandrijftechniek, nieuwe producten, energie-efficiënte oplossingen en het omvangrijke service- en onderhoudsaanbod.

De intelligente aandrijving van NORD - Aandrijftechniek op weg naar Industry 4.0

intelligent-drives-industry-4.0_2018

Decentrale aandrijfconcepten van NORD banen de weg voor de evolutie van de besturingsarchitectuur van automatiseringspiramide naar automatiseringsnetwerk.

Nieuw product: eentraps NORDBLOC.1 tandwielreductor

NORDBLOC_helical-gear-unit

Nord Drivesystems heeft zijn succesvolle NORDBLOC.1-serie uitgebreid met een eentraps reductor voor toepassingen met hoge snelheden en koppels. Deze reductor is uiterst robuust, efficiënt en compact. De nieuwe NORDBLOC.1 reductor koppelt efficiëntie aan hoge belastbaarheid, een geringe geluidsproductie en een lage onderhoudsbehoefte. Daarnaast voldoen ze door hun "wash down"-ontwerp aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne. De innovatieve reductoren hebben een behuizing zonder naden of andere openingen. Dit maakt de behuizing niet alleen sterker, maar e gladde behuizing voorkomt ook dat vaste stoffen of vloeistoffen zich aan de reductor kunnen hechten.

Tire Technology 2018 - Succesvolle beurspremière

Van 20 tot 22 februari werd in Hannover de 18e Tire Technology gehouden. Voor de eerste keer nam ook NORD deel en presenteerde intelligente aandrijfoplossingen uit een hand.

NORD DRIVESYSTEMS op de ANUGA FOODTEC 2018

NORD-Drivesystems-nsd-tupH

nsd tupH: corrosieresistente oppervlakteveredeling voor aluminium aandrijvingen - van 20 tot 23 maart 2018 exposeert NORD DRIVESYSTEMS op de ANUGA FOODTEC zijn aluminium aandrijvingen voor de levensmiddelen- en drankindustrie.

Aandrijftechniek voor bulkgoederen - ook in zware omstandigheden

Cement_bagged

NORD biedt betrouwbare, veilige en op de klant afgestemde aandrijfsystemen voor het transport van bulkgoederen - zoals oplossing met motorframes voor een fosfaatmijn in Marokko.

Energiezuinige aandrijfconcepten voor interne logistiek

LogiDrive_Variantenreduzierung

Aandrijvingen voor interne logistiek moeten aan hoge eisen voldoen: ze moeten niet alleen krachtig en energiezuinig, maar tegelijkertijd ook onderhoudsarm en duurzaam zijn.

NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe 2018 - aandrijvingen in netwerken voor de productie van de toekomst

NORDAC_LINK_hannover_trade_fair

Van 23 tot en met 27 april exposeert NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe 2018 zijn innovatieve aandrijfoplossingen voor de digitale fabriek van de toekomst. Hieronder de decentrale veldverdeler-serie NORDAC LINK, intelligente aandrijvingen met verbinding naar de cloud voor predictief onderhoud en de efficiënte LogiDrive-aandrijfoplossing ter reductie van het aantal varianten in de interne logistiek. Een PROFIsafe-interfacemodule verzekert bovendien extra veiligheid in de productie.

NORD België viert 30-jarig bestaan

De in 1987 in Zandhoven opgerichte vestiging is verantwoordelijk voor België en Luxemburg en maakt sinds vele jaren een sterke groei door.

Aandrijfoplossingen voor pakketdistributiecentra - probleemloze verwerking en snelle verzending

bcs_customer

Betrouwbaar, robuust, genetwerkt en intelligent - NORD biedt individueel configureerbare en Industry 4.0-ready aandrijfoplossingen voor pakketdistributiecentra.

NORD DRIVESYSTEMS voor het eerst op Tire Technology 2018

Tire Technology 2018

Voor meer dan honderd sectoren biedt NORD DRIVESYSTEMS gestandaardiseerde en individueel geconfigureerde oplossingen. De aandrijfspecialist uit Bargteheide wil zijn expertise, innovatiekracht en technische know-how nu ook inzetten voor de bandenbranche.

Aandrijftechniek 4.0: conditiemonotoring met de cloud

nord_news_iot_drive_data_cloud

NORD DRIVESYSTEMS ontwikkelt Industry 4.0-concepten en efficiënte oplossingen voor de conditiemonitoring van aandrijvingen op basis van virtuele sensors. Hierbij worden conditiedata van aandrijvingen realtime in de cloud beschikbaar gemaakt.

NORD DRIVESYSTEMS op Underhåll 2018 in Zweden

MAXXDRIVE at Underhåll 2018

NORD DRIVESYSTEMS presenteert van 13 tot 16 maart 2018 op de Underhåll, de toonaangevende vakbeurs voor industrieel onderhoud in het Zweedse Göteborg, intelligente oplossingen voor genetwerkte productie, innovatieve technologieën en diverse productnoviteiten.

NORDAC LINK - intelligente aandrijvingen voor de logistiek

Technical-Press-Days-nordac-link

Op de zesde vakpersdag in Hamburg heeft NORD DRIVESYSTEMS de LogiDrive-aandrijfoplossing gepresenteerd, die uit zeer efficiënte NORD motorreductoren en de NORDAC LINK veldverdeler bestaat. Dit aandrijfsysteem is speciaal bedoeld voor toepassingen in transport en interne logistiek. Door het modulaire LogiDrive-systeem kan met slechts drie bouwgrootten voor alle gebruikelijke taken op het gebied van interne logistiek een passend aandrijfsysteem worden ontworpen.

Predictief onderhoud en optimaal gebruik van middelen

process data pump drive

NORD DRIVESYSTEMS ontwikkelt kostenefficiënte en betrouwbare virtuele sensorfuncties voor conditiebewaking.

Uiterst efficiënt en hygiënisch: de nieuwe "gladde" IE4-motoren

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

NORD DRIVESYSTEMS heeft het programma van uiterst efficiënte "gladde" motoren uitgebreid. De nieuwe permanentmagneet-synchroonmotoren zonder koelribben voldoen aan de efficiëntieklasse IE4.

Veilig, betrouwbaar en flexibel: reductoren met extruder flens

extruder flange

Voor "heavy duty"-toepassingen breidt NORD DRIVESYSTEMS zijn modulaire industriële reductoren uit met extruder flenzen. Flenzen en assen kunnen klantspecifiek op nagenoeg alle gebruikelijke aansluitmaten worden aangepast.

Jubileum: 20 jaar NORD in Hongarije

nord_drivesystems_subsidiary_hungary_budapest

Op 22 september vierde de Hongaarse dochteronderneming "NORD Hajtástechnika Kft." zijn 20-jarige jubileum.

20-jarig jubileum van NORD Drivesystems in Slowakije

20th anniversary of NORD Pohony slovakia

Op 20 oktober 2017 vierde NORD-Pohony, s.r.o, de Slowaakse vestiging van NORD DRIVESYSTEMS, zijn 20-jarige jubileum. Het bedrijf is in 1997 met in eerste instantie twee medewerkers als dochterbedrijf van Getriebebau NORD in Bratislava opgericht.

Snellere ontwikkeling van aandrijvingselektronica volgens EMC-norm

emv kabine bargteheide

NORD DRIVESYSTEMS is toegerust om in eigen huis ontwikkelingen op het gebied van elektronische aandrijvingen snel tot serieproductie brengen.

Industry 4.0 ready: NORD te gast op de SPS IPC Drives 2017

Industrie 4.0 sps ipc drives

Van 27 tot 30 november 2017 presenteert NORD DRIVESYSTEMS op de SPS IPC Drives, de toonaangevende vakbeurs in Europa voor elektrische automatisering, productinnovaties en intelligente aandrijfoplossingen voor Industry 4.0.

NORD DRIVESYSTEMS op de CBST 2017 in China

LogiDrive

Van 22 tot 24 november wordt in Sjanghai de 8e "China International Beverage Industry Exhibition on Science and Technology (CBST)" gehouden. Ook NORD DRIVESYSTEMS, een van 's werelds leidende aandrijfspecialisten, neemt dit jaar aan de beurs deel.

Aandrijfoplossingen voor de luchthavenindustrie - inter airport Europe 2017

inter airport europe 2017

Van 10 tot 13 oktober werd in München de 21e Internationale vakbeurs voor luchthaventoepassingen op het gebied van uitrustingen, technologie, design en services gehouden. De inter airport Europe vakbeurs is de belangrijkste vakbeurs ter wereld voor de luchthavenindustrie en wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar richtte de beurs zich vooral op de thema's digitalisering en automatisering. Ook NORD DRIVESYSTEMS was op de beurs aanwezig en presenteerde innovatieve aandrijfoplossingen voor bagagelogistieksystemen op luchthavens.

Industrie 4.0: intelligente en energie-efficiënte aandrijvingen

Complete electronic drive solutions from NORD Drivesystems Komplettlösungen Elektronische Antriebstechnik von NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS voorziet zijn aandrijftechniek van decentrale intelligentie, om besturingssystemen op hogere niveaus te ontlasten en een optimale service te garanderen. Maar ook een eenvoudige bediening en hogere energie-efficiëntie komen steeds meer in de aandacht.

Aandrijfoplossingen voor de drankindustrie drinktec 2017: succesvol debuut NORD

drinktec trade fair 2017

Van 11 tot 15 september 2017 verbrak de drinktec, 's werelds belangrijkste beurs voor de drank- en vloeibaar voedsel-industrie, alle bezoekersrecords. NORD DRIVESYSTEMS nam voor het eerst in München deel, en presenteerde brachespecifieke en "washodown"-aandrijfoplosisngen voor de drankindustrie.

Online klantenportal voor aandrijfoplossingen: Snelle configuratie van aandrijvingen, toegang tot gegevens voor hele team

Antriebslösungen_Getriebemotor mit Umrichter

Het MyNORD-klantenportal (https://my.nord.com) maakt een snelle configuratie van optimale aandrijfoplossingen en een uitgebreide en flexibele toegang tot alle informatie over bestelde producten mogelijk.

Mobiele technische klantenservice bedient Indiase afnemers van aandrijftechniek

indien_mobiler_kundendienst

NORD DRIVSYSTEMS heeft in het centraal-Indiase Hyderabad een mobiele montage- en onderhoudsdienst gestart.

Corrosiebescherming tweetraps kegeltandwielreductoren

Glattmotor 2-stugiges Kegelradgetriebe

NORD DRIVESYSTEMS biedt jarenlange ervaring, uitgebreide expertise en innovatieve oplossingen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Lichtgewicht heavy duty-systemen

nord_drinktec_nsd_tuph

Voor moeilijke klimatologische omstandigheden en ruwe behandeling biedt NORD DRIVESYSTEMS aandrijfsystemen met de oppervlakteveredeling nsd tupH aan, die het materiaal van de behuizing tot diep onder het oppervlakte verhardt en beschermt tegen corrosie.

Intelligente aandrijfsystemen voor gedigitaliseerde productie

NORD 4.0 ready

Nord Drivesystems heeft uitgebreide expertise over aandrijfsystemen van producten tot en met bedrijfsprocessen. Daarmee bieden aandrijfoplossingen van Nord een ideale basis voor het digitaliseren van productie.

Eenvoudig te reinigen en corrosiebestendige aandrijftechniek van NORD

nord_drinktec_nsd_tuph

NORD DRIVESYSTEMS presenteert op de drinctec van 11 tot 15 september 2017 in München branchespecifieke en "washdown"-aandrijfoplossingen voor de drankindustrie.

NORDAC FLEX: voor de dynamische positionering van motorreductoren

Energiesparende Getriebemotoren mit dezentraler Antriebstechnik SK 200E

NORD-aandrijfeenheden van motorreductor en decentrale NORDAC FLEX frequentie-omvormer SK 200E bieden uitstekende dynamische prestaties, openen voor designers nieuwe constructieve mogelijkheden en leiden op diverse manieren tot lagere kosten.

Wereldwijd actief familiebedrijf

Nord_Globale_Präzens

NORD DRIVESYSTEMS biedt met zijn unieke modulaire systeem aandrijfoplossingen voor meer dan honderd bedrijfstakken en neemt internationaal deel aan talrijke industriële beurzen en exposities.

Innovatieve corrosiebescherming van NORD: duurzamer dan lak, voordeliger dan roestvast staal

nord_drinktec_nsd_tuph

Aandrijvingen voor de levensmiddelen- en drankindustrie moeten de behandeling met agressieve reinigingsmiddelen onbeschadigd doorstaan. NORD DRIVESYSTEMS biedt daarom voor aluminium aandrijvingen een effectieve anticorrosiebehandeling aan, die voordeliger is dan roestvaststalen aandrijvingen en duurzamer dan de gebruikelijke beschermingslakken.

Wat zijn de uitdagingen van de digitalisering?

news_hansebelt_nord_drivesystems

Hoe worden medewerkers betrokken bij de digitale veranderingen? Wat kan men doen om angst te vermijden en potentieel optimaal te gebruiken? Deze vragen kwamen aan de orde tijdens een onlangs gehouden werkconferentie van de ondernemersgroep HanseBelt. Groepslid NORD DRIVESYSTEMS heeft in zijn hoofdkantoor al een "Werkplek van de toekomst" ingericht.

NORD levert aandrijvingen op maat voor nieuwe brouwerij in Zuid-Tirol

Getriebemotorkombination mit Industriegetriebe bis 96000Nm von Getriebebau Nord

De oude brouwerij van speciaal-bierbrouwer Forst was al veertig jaar continu in bedrijf. Bij de nieuwbouw van de brouwerij leverde NORD DRIVESYSTEMS aandrijvingen die geheel zijn toegesneden op het brouwproces.

Grote krachten en hoog koppel: motorreductoren voor de productie van tandpasta

EKATO, fabrikant van mengtechniek, heeft 's werelds grootste installatie voor de batch-gewijze productie van tandpasta gerealiseerd. De enorme roer-installaties worden door industriële motorreductoren met "Blockgehäuse" van NORD DRIVESYSTEMS aangedreven.

25 jaar kwaliteit en excellente service: NORD Spanje

NORD Motorreductores S.A., de Spaanse dochteronderneming van de NORD DRIVESYSTEMS groep, viert in 2017 zijn 25-jarig bestaan. Het bedrijf kijkt terug op een lange periode van groei en succes.

Duurzame en hygiënische aandrijftechniek voor de drankindustrie

nord_drinktec_nsd_tuph

NORD DRIVESYSTEMS presenteert in september 2017 op de Drinktec-beurs in München zijn aandrijfoplossingen voor de drankindustrie. De Duitse fabrikant biedt naast een uitgebreid assortiment standaardproducten ook een groot aantal aandrijfsystemen met gladde en hygiënische aluminium behuizingen aan.

NORD DRIVESYSTEMS op de LogiMAT China 2017 Eenvoudig en efficiënt gebruik en configuratie

news_Logimat2017_China_NORD_Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS heeft op de LogiMAT China 2017 een uiterst gebruikersvriendelijke aandrijfinnovatie getoond: de NORDAC LINK veldverdelers zijn als frequentie-omvormers en motorstarters voor genetwerkte transportbandsystemen beschikbaar.

NORD DRIVESYSTEMS feliciteert NORD Spanje

De Spaanse dochteronderneming NORD MOTORREDUCTORES S.A. in Sabadell vierde op 26 mei 2017 zijn 25-jarig bestaan.

Het fitste bedrijf bij de B2Run in Hamburg

news_fittest_company_b2run_2017_nord_sport

Niet minder dan 101 gemotiveerde NORD-medewerkers hebben aan de bedrijfsloopwedstrijd B2Run in het Hamburgse Volkspark deelgenomen.

Aandrijfdata in de cloud

nord_news_iot_drive_data_cloud

NORD DRIVESYSTEMS biedt op Industrie 4.0-georiënteerde machine- en installatiebouwers per direct de mogelijkheid om aandrijfdata in realtime via de cloud beschikbaar te maken. In principe kunnen alle aandrijfassen wereldwijd via een internetverbinding worden gemonitord.

Efficiënte aandrijving, efficiënte scheiding - kegeltandwielmotor- reductoren van NORD in separatiemachines

Kegeltandwielmotorreductor van NORD als aandrijving van een hygiënische pers- en separatiemachine.

De Baader Groep, een toonaangevende fabrikant van machines en installaties voor de levensmiddelenindustrie, bouwt machines voor het efficiënt scheiden van zachte en harde delen in levensmiddelen. Deze worden bijvoorbeeld bij vlees en gevogelte gebruikt voor het verwijderen van zeen, bij vis voor het winnen van restmateriaal en bij groente en fruit voor het winnen van pulp. De machines van BAADER worden betrouwbaar in beweging gezet door kegeltandwielmotorreductoren van NORD DRIVESYSTEMS.

Nauwkeurig regelbare aandrijfsystemen Nord zorgen voor probleemloze distributie van pakketten

chronopost_application

Nord voorziet grote pakketdistributiecentra van aandrijftechniek. Dat gebeurt ook bij het bedrijf Chronopost vlakbij Parijs. Voor de transportbanden worden daar 1.100 Nord-aandrijvingen met decentrale aandrijfelektronica geïnstalleerd.

Meer bouwformaten voor modulaire industriële reductoren

Maxxdrive_industrial_gear_units_new_sizes

NORD DRIVESYSTEMS presenteert op de Hannover Messe 2017 twee nieuwe industriële reductoren met nominale koppels van 15 en 20 kNm. De bouwserie omvat hiermee nu elf reductorformaten, die aandrijfkoppels tot 250 kNm bereiken.

NORD-ceo dr. Omar Sadi: "Industrie 4.0 verlangt opstelling als systeemleverancier"

nord_news_industry_40_omar_sadi

Dr. Omar Sadi heeft zich onlangs in een interview uitgelaten over de huidige marktpositie van aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS. NORD ontwikkelt zich steeds meer van een leverancier van aandrijfcomponenten tot een aanbieder van complete aandrijfsystemen. In de laatste jaren is stap voor stap een compleet modulair systeem ontstaan, waarmee exact op de behoeften van de klant toegesneden aandrijfoplossingen kunnen worden geconfigureerd.

De systeemaanbieder voor aandrijftechniek

SYSTEM SUPPLIER

Sinds 1965 ontwikkelt en produceert NORD DRIVESYSTEMS complete systemen voor aandrijftechniek en levert het bedrijf reductoren, elektromotoren en aandrijfelektronica op een adres. Hiermee is een optimaal afgestemd modulair systeem ontstaan, dat de gebruikers in allerlei branches grote voordelen en individueel afgestemde aandrijftechniek uit een bron biedt.

Transporteren met meer vermogen

NORDAC_LINK_size_2_frequency_inverters

NORD DRIVESYSTEMS vult in de periode tot september 2017 zijn nieuwe serie decentrale aandrijvingen NORDAC-LINK met frequentie-omvormers voor vermogens tot 7,5 kW aan.

Industriële reductoren met extruder flens

News_Extruderflansch

Nord DRIVESYSTEMS heeft het programma industriële reductoren uitgebreid met extruder flenzen, die zijn geoptimalisieerd voor zware toepassingen. Er zijn diverse extruder flenzen voor de formaten 5-11 met nominale koppels van 15 kNm tot 80 kNm beschikbaar.

Efficiënte aandrijfoplossingen in een kleinere serie varianten

News_LogoDrive

NORD DRIVESYSTEMS biedt met het nieuwe LogiDrive-programma gestandaardiseerde aandrijfeenheden voor intralogistiek- en bagageafhandelingssystemen aan. Dankzij een projectmatige reductie van het aantal varianten is de planning, configuratie en onderdelenvoorziening nu eenvoudiger.

Een goed jaar voor NORD Drivesystems

field_distribution_system_nordac_link

2016 was een goed jaar voor NORD DRIVESYSTEMS. Er werden nieuwe producten geïntroduceerd, zoals de NORDAC LINK veldverdeler voor flexibele installatie vlakbij de motor. Daarnaast werden nieuwe digitale oplossingen gepresenteerd. Ook in 2017 gaat NORD consequent verder op de weg naar Industrie 4.0.

Motorreductoren in een woestijnklimaat

SMS_Meer_Product_Steel.jpg

Het klimaat en de eisen voor de techniek van een staalwalserij zijn hard. Ze zijn nog harder als de walserij in het extreem warme klimaat van de woestijnstaat Bahrein staat. NORD DRIVESYSTEMS rustte de complete installatie met robuuste standaard motorreductoren uit, die sinds de ingebruikname storingsvrij hun werk verrichten.

IE3-norm uitgebreid naar kleinere motoren - Producten NORD DRIVESYSTEMS voldoen ruimschoots aan nieuwe EcoDesign-eisen van EU

IE3_requirements

Vanaf 1 januari 2017 is in de Europese Unie de energiebesparingsklasse IE3 voor elektrische motoren met een vermogen van 0,75 tot 375 kW van kracht. Deze uitbreiding naar kleinere motoren is gebaseerd op de EU-verordening 640/2009 voor de invoering van de EcoDesign-richtlijn 2009/125/EU.

Grootste industriële reductor in "Blockgehäuse"

Industrial Gear Unit Industriegetriebe

NORD DRIVESYSTEMS heeft voor een Marokkaanse fosfaatmijn een industriële reductor met een koppel van 240.000 Nm en diverse toepassingsspecifieke aanpassingen ontwikkeld. Het nieuwe systeem is de grootste aandrijving met een eendelige reductor-behuizing ooit.

Groei in India

P.L. Muthusekkar (NORD India) en Jutta Humbert (ceo van Getriebebau NORD) openen met een belangrijke klant uit de bouwindustrie, Ashok Tanna, directeur van Linnhoff India Pvt. Ltd., het nieuwe servicecentrum.

NORD DRIVESYSTEMS investeert in de groei van zijn Indiase dochteronderneming. Er ging 45 miljoen Indiase rupia, ongeveer 600.000 euro, naar een nieuw servicecentrum van NORD DRIVESYSTEMS Pvt. Ltd. Het productie-oppervlak van de fabriek in Pune is nu 13.000 vierkante meter groot.

Intelligente aandrijvingen lossen zelf blokkades op

plc_resolves_blockages_en

NORD DRIVESYSTEMS toont op de SPS IPC Drives (hal 3, stand 218) intelligente aandrijfsystemen met geïntegreerde plc's. Deze voeren in klantapplicaties complete procesbesturingen uit.

De aandrijving neemt de regie - Omschakelen van centrale naar autonome besturing

PLC hybrid control capability

Frequentie-omvormers van NORD DRIVESYSTEMS met een geïntegreerde plc kunnen bij een communicatiestoring in het besturingssysteem flexibel reageren en autonoom een gedefinieerde toestand herstellen of zelfstandig de complete besturing van de toepassing overnemen.

Flexibel, 'plug and play', decentraal: de nieuwe NORD LINK systemen

NORD_nordac_field_distribution_systems_sps_ipc_drive

NORD DRIVESYSTEMS heeft onlangs op de SPS IPC Drives in Neurenberg voor de eerste keer zijn nieuw ontwikkelde serie decentrale systemen NORD LINK gepresenteerd.

LogiDrive - efficiënte en onderhoudsarme aandrijvingen voor interne logistiek

LogiDrive_Variantenreduzierung

NORD DRIVESYSTEMS biedt nu drie versies gestandaardiseerde, efficiënte en onderhoudsarme aandrijvingen aan, die vooral zijn bedoeld voor het gebruik bij transportbanden. Het overzichtelijke aanbod maakt een snelle keuze van de beste aandrijving mogelijk en leidt daarnaast tot minder productvarianten.

Van mineraalwater tot citroenlimonade

drive_solutions_for_the_beverage_industry_image

In 2015 werd in Duitsland per hoofd van de bevolking 143,8 liter mineraalwater gedronklen (bron: Statista). Om aan de behoefte aan mineraalwater tegemoet te kunnen komen, heeft de frisdrankenindustrie innovatieve aandrijfoplossingen nodig. NORD DRIVESYSTEMS biedt oplossingen die specifiek op de wensen van de klant zijn toegesneden.

Hamburg Airport: NORD aandrijvingstechnologie brengt de bagage op haar bestemming

Airport_bagged

Hamburg Airport behoort tot de top vijf van de Duitse luchthavens. Jaarlijks reizen 15 miljoen mensen via het vliegveld van de Hanzestad. Om ervoor te zorgen dat de bagage tegelijk met de reizigers aankomt of vertrekt, vertrouwt de luchthaven voor de afhandeling daarvan op de aandrijfoplossingen van NORD.

Voedingswaren intelligent portioneren

Treif_Case_study_plc_cutting.jpg

Appetijtelijke kaashapjes zijn een genot bij elke maaltijd. Om ervoor te zorgen dat hun klanten dit kunnen leveren, maakt Treif Maschinenbau GmbH bij het inrichten van productiesystemen voor het snijden van voedingsmiddelen gebruik van frequentieomvormers met plc-functie van NORD DRIVESYSTEMS.

Nieuwe tweetraps kegeltandwielreductoren met koppel tot 50 Nm

small 2-stage helical-bevel geared motors kleine 2-stufige Kegelradgetriebemotoren

NORD DRIVESYSTEMS breidt de jongste serie van slanke kegeltandwielreductoren uit met een kleiner model voor aandrijfkoppels tot 50 Nm. Hierdoor zijn er voor lagere belastingen naast wormwielreductoren ook uiterst efficiënte kegeltandwielreductoren beschikbaar.

Chocolade aan de lopende band

Nord_News_Zotter

De beste kwaliteit chocolage vraag opmerkelijk veel beweging bij de productie. Alleen al in de conche wordt chocholade gedurende 48 uur geroerd. Hierbij, en bij talloze andere productieprocessen, maakt de Oostenrijkse chocoladefabrikant Zotter gebruikt van een groot aantal motorreductoren van NORD.

Heavy duty motorreductoren voor bulk handling in overslaghaven

Nord_News_Wisco

De Wuhan Iron and Steel Group (WISCO) exploiteert in Wuhan aan de Oost-Chinese Zee een haven voor de overslag van ijzererts. De kranen en transportbanden in deze haven hebben uiterst betrouwbare aandrijvingen nodig.

Alle kracht in één trap - nieuwe robuuste eentrapstandwielreductoren voor pompen, ventilatoren en mengers

1-stage helical inline gearmotors from NORD Drivesystems 1-stufige Stirnradgetriebemotoren von NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS heeft op de Hannover Messe 2016 een serie nieuwe eentraps tandwielreductoren in een lichtmetalen NORDBLOC-behuizing voorgesteld. Deze serie reductoren is vooral geschikt voor pompen, mengers, ventilatoren en toepassingen in de interne logistiek. NORD heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe reductor nauw samengewerkt met bekende producenten van deze apparatuur.

Aandrijftechnologie op de Hannover Messe: conditiebewaking en predictief onderhoud

predictive_maintenance

NORD toonde op de Hannover Messe aandrijvingen die hun eigen conditie bewaken en hiermee kunnen worden ingezet voor predictief onderhoud. NORD gebruikt hiervoor frequentie-omvormers met geïntegreerde plc's, die het complete aandrijfsysteem bewaken, sensordata analyseren en op basis van intelligente algoritmen de systeemconditie beoordelen.

Omvormers ULC-gecertificeerd voor Canadese markt

Umrichter_ULC-zertifiziert

De frequentie-omvormers van NORD DRIVESYSTEMS met een vermogen tot 90 kW hebben nu het UL-certificaat voor de Canadese markt gekregen. Al eerder kregen deze omvormers dit certificaat voor de Amerikaanse markt.Hierdoor is een nog efficiënter ontwerp voor aandrijvingen op de Noord-Amerikaanse markt mogelijk, want het voorheen voor gebruik in Canada verplichte extra netfilter komt te vervallen.

Industriële reductoren met 190 kNm aandrijfkoppel - nog breder assortiment met NORD-Blockgehäuse

Industrial Gear Units with 190kNm Industriegetriebe mit 190kNm

NORD DRIVESYSTEMS breidt het succesvolle programma van industriële reductoren met een nieuw bouwformaat met een aandrijfmoment van 190 kNm uit. De gehele bouwserie dekt koppels van 25 kNm tot 250 kNm af en omvat negen bouwgrootten.

Intelligente, adaptieve aandrijfregeling - Hybride oplossingen voor centrale en decentrale besturingsconcepten

Frequency Inverter SK 200E Frequenzumrichter SK 200E

NORD DRIVESYSTEMS toonde op de SPS IPC Drives 2015 intelligente besturingsoplossingen voor synchrone en asynchrone motoren.

NORD 4.0 READY: aandrijftechniek voor uiterst flexibele netwerk-automatisering van installaties

NORD 4.0 ready

Voor toekomstgerichte ontwerpen van machines en installaties conform het "Industrie 4.0"-concept, is aandrijftechniek met flexibele functies nodig. De belangrijkste eisen zijn een naadloze integratie in communicatienetwerken, een efficiënte dataverwerking en flexibele, modulaire en decentrale concepten.

Zo klein en toch zo milieuvriendelijk: IE3-motoren vanaf 0,12 kW

Transition_to_IE3_m700

NORD DRIVESYSTEMS breidt het aanbod van "Premium Efficiency"-motoren flink uit en biedt deze efficiëntieklasse met ingang van januari 2016 vanaf 0,12 kW aan. Hiermee kunnen installaties in de toekomst eenvoudig geheel van hoogefficiënte systemen worden voorzien.

Efficiënte aandrijfpakketten voor bagage-afhandeling - NORD DRIVESYSTEMS op de beurs "inter airport Europe"

title_200e_motor_kegel_higru

Op de beurs "inter airport Europe 2015" exposeert NORD DRIVESYSTEMS uiterst efficiënte en complete aandrijfoplossingen voor bagage-afhandeling, die bestaan uit energiezuinige motoren en krachtige decentrale frequentie-omvormers (top systeemefficiëntie IES2) en tweetrapskegeltandwielreductoren.

Aandrijvingen NORD voldoen ruim aan EN 50598-2 Hoge systeemefficiëntie volgens nieuwe Ecodesign-norm

System Effizienz von Antriebssystemen gemäß EN 50598

In de nieuwste Ecodesign-norm EN 50598-2 definieert de EU de efficiëntie-eisen voor aandrijfelektronica en complete aandrijfsystemen.

Tiende verjaardag NORD China - Belangrijk en snel groeiend distributieknooppunt

10th anniversary of NORD Power Transmission China

NORD (China) Power Transmission Co., Ltd. viert zijn tiende verjaardag en maakt hiermee 2015 tot een dubbel jubileumjaar voor de NORD DRIVESYSYEMS Groep; het moederbedrijf in Bargteheide bij Hamburg viert dit jaar namelijk zijn vijftigjarig jubileum.

Nieuwe intelligentie voor aandrijfregelaars NORD - Geïntegreerde basis PLC-opties door snellere cpu en nieuwe firmware

brand_new_drive_controllers

De geïntegreerde PLC verandert de NORD-frequentie-omvormer samen met de motor-reductor-combinatie in een volledige systeemoplossing. De plc is nu beschikbaar voor de de decentrale regelaars SK 180E en SK 200E en de schakelkastomvormers vanaf model SK 520E.

Aandrijvingen voor toepassingen in de procestechniek

glatt_SK92372_SK_180E

Op de Achema toont NORD DRIVESYSTEMS decentrale aandrijfconcepten afgestemd op de procesindustrie. Geregelde aandrijvingen, die voldoen aan de beschermingsklasse IP66/IP69K, zijn uiterst geschikt voor toepassingen waarbij reiniging met hogedrukreinigers nodig is.

Op maat gemaakte motoren voor elke toepassing - NORD configureert de meest uiteenlopende motorvarianten

motors_special_configuration

Met enkele specifieke configuraties heeft NORD DRIVESYSTEMS dit jaar op de Hannover Messe zijn brede know-how van toepassingsgerichte motoren voor industrieel en andere gebruik getoond. Een opengewerkt model van een IE2-motor illustreerde de constructie- en uitrustingsopties voor motoren in omgevingen met een minimumtemperatuur tot -40 graden C.

Heavy-duty, long-life aandrijvingen voor de metaalindustrie - NORD DRIVESYSTEMS op de METEX 2015 beurs

sk_82_f_ring_300

NORD DRIVESYSTEMS levert aandrijftechniek voor nagenoeg alle heavy-duty toepassingen in de metaal- en staalindustrie. Reductoren, motoren en omvormers worden toepassingsgericht ontworpen en zijn met elektrische, mechanische en thermische opties verkrijgbaar.

Veelzijdige aandrijfsystemen voor intelligente interne logistiek Merkel en Modi bezoeken NORD op Hannover Messe

merkel_signed_servo_dynamics_hm2015

Tijdens een toer langs exposanten op de Hannover Messe, brachten bondskanselier Angela Merkel en premier Narendo Modi een bezoek aan de stand van NORD DRIVESYSTEMS, dat dit jaar 50 jaar bestaat.

Record formaat industriële aandrijving in "Blockgehause"-uitvoering

Record-size_industrial_gear_unit

NORD DRIVESYSTEMS heeft een industriële aandrijving met een koppel van 240.000 Nm en diverse op de toepassing afgestemde aanpassingen ontworpen voor een Marokkaans mijnbouwbedrijf. Het is het grootste systeem met een eendelige "Blockgehäuse"-behuizing ooit. NORD is op dit gebied wereldwijd toonaangevend.

Effectieve en economische corrosiebescherming: NSD tupH voor aluminium aandrijvingen

nsd_tupH-Beschichtung

NORD DRIVESYSTEMS bouwt met de oppervlaktebehandeling NSD tupH aandrijvingen die duurzaam en betrouwbaar bestand zijn tegen corrosie. Aluminium behuizingen krijgen met deze behandeling een glad en ultrahard oppervlak, dat in tegenstelling tot lak niet gevoelig is voor butsen of krassen.

Servodynamiek en precisie met standaard geregelde asynchroon- en synchroonmotoren

Servodynamik

Standaard-asynchroonmotoren van de huidige efficiëntie-klassen IE2 en IE3 en synchroonmotoren met permanentmagneten tot IE4 kunnen in combinatie met krachtige elektronica en aansturing uiterst veelzijdige bewegingstaken uitvoeren.

Nieuw hoogtepunt: industriële aandrijvingen NORD leveren topprestaties bij stuwmeerproject

Linthal_industrial_gear_unit

Het Zwitserse energiebedrijf Axpo legt de laatste hand aan het veeleisende bouwproject “Linthal 2015”. Met dit grootste waterkrachtproject van Zwitserland is het vermogen van de bestaande centrales Linth-Limmern van 480 naar 1480 MW verhoogd.

Omschakeling naar energiebesparende IE3-motoren van NORD

Transition_to_IE3_m700

De EU verhoogt met ingang van 1 januari 2015 opnieuw de efficiëntie-eisen voor elektromotoren. Dit staat in EU-verordening 64/2009 voor de invoering van richtlijn 2005/32/EG. Deze gaat over het milieuvriendelijk ontwerp van onder andere elektrische machines en apparaten.

NORD Versterkt partnerschap met de Indiase staalindustrie

NORD biedt uitgebreide aandrijfoplossingen aan voor diverse metaalverwerkingsprocessen

Ongeveer één op de twee motorreductoren die vorig jaar voor de Indiase staalindustrie gemaakt werden, is afkomstig uit de plaatselijke afdeling van NORD DRIVESYSTEMS, de Duitse marktleider op het gebied van aandrijftechniek. NORD is er uitgegroeid tot de belangrijkste speler in de staal-en metaalsector, met een piek van 46% van het totale verkoopvolume in dit segment in 2013.

Herlancering van www.nord.com met geoptimaliseerde gebruiksvriendelijkheid - ook op mobiele apparaten

De vernieuwde website van NORD past zich aan mobiele apparaten aan, waardoor u onmiddellijk toegang krijgt tot informatie over aandrijfsystemen.

De complete wereld van de aandrijftechniek aan uw vingertoppen: de website van NORD DRIVESYSTEMS is nieuw leven ingeblazen met een frisse look en een betere gebruiksvriendelijkheid op mobiele apparaten. Op www.nord.com kunnen gebruikers uit alle industriële sectoren de juiste aandrijfoplossing voor elke mogelijke taak vinden. Productdetails, referentieprojecten en de downloadsectie zijn netjes gerangschikt, of u deze nu via pc, tablet of smartphone bekijkt.

Transport- en industriële aandrijvingen in “Block-gehäuse”-uitvoering

Op de Hannover Messe van 2014 toont NORD DRIVESYSTEMS uiterst efficiënte aandrijfoplossingen voor transportband-toepassingen. Compacte tweetraps kegeltandwielaandrijvingen worden hierbij met energiezuinige motoren gecombineerd.

Transporteren, start/stop en heffen met uniforme bediening: geïntegreerde aandrijfeenheden van NORD voor de transporttechniek

Integrated materials handling drives from NORD

NORD DRIVESYSTEMS levert onderling afgestemde en uniform bedienbare aandrijfsystemen voor transporttoepassingen in alle branches. Motorreductoren worden met het oog op de toepassingen ontworpen en geconfigureerd. Energie-efficiënte decentrale frequentie-omvormers en motorstarters, die op de wand of de motor kunnen worden gemonteerd, zorgen hierbij voor de aansturing en regeling.

Integrale aandrijfconcepten voor automatische bagagetransportinstallaties

messebericht_interairport

NORD DRIVESYSYEMS heeft op de beurs Inter Airport Europe 2013 in München een integraal aandrijfconcept voor de bagagelogistiek op luchthavens gedemonstreerd. In combinatie met efficiënte motorreductoren resulteren de decentrale frequentie-omvormers en motorstarters van NORD in een gebruikersvriendelijke en complete oplossing.

Efficiënte aandrijfpakketten voor de afhandeling van bagage – NORD DRIVESYSTEMS op inter airport Europe

Highly_efficient_drive_components_nord

Op de inter airport Europe 2013 presenteert NORD DRIVESYSTEMS uiterst efficiënte en complete aandrijfoplossingen voor de afhandeling van bagage. Deze bestaan uit nieuwe tweetraps kegeltandwielreductoren, energiezuinige motoren en krachtige decentrale frequentie-omvormers.