Nieuwe NORD brochure decentraal
regelbare pompaandrijving S3021

In deze nieuwe NORD-brochure wordt een overzicht gegeven van de efficiënte NORD IE2-elektromotoren, uitgerust met de nieuwe decentrale NORDAC frequentieomvormerserie SK 200E voor het decentraal regelbaar aandrijven van pompen.

Deze aandrijvingen bieden de gebruiker het voordeel van kant en klare energiezuinige combinaties voor een breed toepassingsgebied van pompapplicaties. De compacte en veelzijdige aandrijfcombinaties lenen zich met hun standaard twee analoge ingangen en 4 verschillende PI(D)- regelaars niet alleen bij uitstek voor pompen, maar zijn ook zeer geschikt voor ventilatoren en roerwerken van 0,55-22,0kW motorvermogen en leverbaar met 2- 4- en 6-polige motoren.

Serieuze kostenbesparingen kunnen met deze nieuwe productserie van NORD worden gerealiseerd bij de installatiekosten, omdat er geen aparte gekoelde schakelkast en kostbare afgeschermde motorkabels voor de frequentieomvormer nodig zijn. Deze is immers reeds geïntegreerd op de elektromotor.

Naast de prijsgunstige IP55-basisuitvoering , zijn er bovendien types met hogere functionaliteitniveaus, bijvoorbeeld met veilige stopingang, IP66-uitvoeringen en zelfs ATEX-uitvoeringen leverbaar. De motoren variëren naar keuze van B3, B5, B14, B3/B5 of B3/B14-uitvoering.

Deze robuuste aandrijvingen onderscheiden zich door hun gebruiksvriendelijke parametreermogelijkheden en bieden een probleemloos bedrijf door de interne beveiligingen tegen overbelasting, kort- en aardsluiting, onder- en overspanning en oververhitting.

Het programma wordt afgerond met een zeer uitgebreid modulair pakket van opties en toebehoren, waarmee klantspecifieke wensen eenvoudig kunnen worden gerealiseerd.