Gladde motoren

Productinformatie

Product images

Details

Vermogen:
0,16 - 1,5 hp

Klik hier om uw aandrijving te configureren

Product Configurator

Motoren met gladde oppervlakken kunnen zeer eenvoudig en grondig worden gereinigd. Vooral in combinatie met reductoren met gladde oppervlakken, zoals tandwiel- en kegeltandwielreductoren van de NORDBLOC.1-serie of SMI-wormwielreductoren, zijn deze motoren daarom uitstekend geschikt voor toepassingen waaraan hoge hygiënische eisen worden gesteld, zoals in de levensmiddelenindustrie.

NORD-systemen van aluminium voldoen bovendien aan de beschermingsklasse IP69K, waardoor ze ook met vloeistoffen onder hoge druk kunnen worden gereinigd. Door het “washdown-ontwerp” lopen de vloeistoffen snel en zeker van de aandrijvingen af. Voor een optimale bescherming tegen corrosie kunnen de motoren daarnaast worden voorzien van de oppervlakteveredeling NSD tupH. Met deze eigenschappen zijn de lichtmetalen uitvoeringen een aantrekkelijk alternatief voor aandrijvingen uit roestvast staal. Niet alleen bij de productie van voedingsmiddelen en andere gebieden waarin hygiëne een grote rol speelt, maar ook in een harde atmosfeer met zilt zeewater.

Andere praktische voordelen van de gladde motoren van NORD zijn:

  • Hoge efficiëntie voor een lange levensduur, lagere bedrijfskosten en minder afvalwarmte (op verzoek kunnen oppervlaktetemperaturen onder +60 graden Celcius worden bereikt).
  • Maximale flexibiliteit door het “bouwdoos-systeem” van NORD (combinatie met elk type reductor).
  • Optionele uitrusting met remmen, opgebouwde frequentie-omvormers en andere extra’s (zie tab “opties”).
  • NORD levert zelf ontwikkelde motoren voor alle belangrijke markten wereldwijd. Deze zelfstandigheid zorgt voor een grote onafhankelijkheid van toeleveranciers en biedt klanten hierdoor het beslissende voordeel van korte en uiterst betrouwbare levertijden.

Snelle toegang