HOUTINDUSTRIE

Krachtige en betrouwbare oplossingen
voor typische toepassingen in de houtindustrie

NORD-units dekken onze behoefte gewoon veel beter af dan andere aandrijvingen - bovendien is de technische ondersteuning overtuigend, aldus Brad Macaulay, voorzitter van VFM, een grote Canadese klant uit de houtindustrie.

wood

TRANSPORTEREN - VERPLAATSEN - POSITIONEREN

NORD-aandrijvingen sturen elke van de 72 inch zagen aan.

Transporteren met decentrale geïntegreerde aandrijftechniek

De aandrijvingen van NORD zijn ideaal toegerust voor de bijzonderde eisen die gesteld worden aan machines en installaties in de houtindustrie: Moderne transport- en opslagsystemen - of het nu gaat om rollenbanen, een platenopslag of magazijnstellingen - zijn modulair van opbouw en vereisen passende decentrale geïntegreerde aandrijftechniek.

Verplaatsen en positioneren met servotechniek

In boor- of freescentra, bij randbewerkingsmachines of bij meelopende zagen: in de houtbewerking zijn snelle toevoerbewegingen nodig om met een optimale efficiëntie te kunnen produceren. Bij een sterk presterende automatiseringsoplossing vervult de servotechniek daarom een sleutelrol. De koppeling van regelaar, motor en NORD-aandrijvingen biedt een optimale mate aan dynamiek alsmede kwaliteits- en efficiencyverbeteringen die voor mechanische oplossingen zonder servo-ondersteuning onbereikbaar blijven. Bovendien nemen intelligente servo-aandrijvingen van NORD meteen ook aandrijvinggerelateerde besturingstaken voor hun rekening via een geïntegreerde realtime compatibele SPS.

saege
Toepassingsvoorbeeld "Vliegende zaag"
De regelaars beschikken over meteen inzetbare technologiefuncties die behalve de instelling van parameters geen verdere programmering vereisen. De bandbreedte van de beschikbare functies varieert van de materiaaltoevoerder en werkstukuitlijner tot de vliegende zaag: Daarbij wordt een zaagas gesynchroniseerd met de beweging van een werkstuk om een rechte zaagsnede te garanderen bij een ononderbroken doorvoer van het werkstuk. De servoregelaar past de functie daarbij doorlopend aan mogelijke snelheidsveranderingen aan.

ATEX-conformiteit en breed toepassingsspectrum

NORD biedt ATEX-conformiteit volgens de Europese richtlijnen 94/9/EG en 99/92/EG voor motor en transmissie. Aandrijvingen voor de houtindustrie zijn leverbaar in beschermingsklassen tot IP 67. Aandrijvingen kunnen precies gemodificeerd en aangepast worden voor elke inbouwruimte in een machine. Bovendien zijn zij verkrijgbaar in uitvoeringen voor de meest uiteenlopende temperatuurbereiken en voor omgevingen waarin risicostoffen zoals spaanders of oplosmiddelen een explosieveilige uitvoering vereisen. Daardoor ontstaat een productenprogramma met vrijwel universele geschiktheid voor machinebouwers en gebruikers in de houtindustrie.