Personvernerklæring

Kjære brukere,

Det er viktig for oss at dere føler dere trygge når dere besøker nettstedet vårt, og personvernet deres er noe vi gir høy prioritet. Derfor har vi konfigurert nettstedet vårt på en slik måte at man i praksis er anonym når man bruker det.

Vi overholder alle lovfestede forskrifter i alle faser av databehandlingen. Erklæringen nedenfor gir deg en oversikt over hvilke typer informasjon som samles inn, hvordan denne informasjonen brukes og offentliggjøres, hvilke sikkerhetstiltak vi benytter for å beskytte informasjonen din og hvordan du kan skaffe deg informasjon om informasjonen du oppgir til oss.

Artikkel 1 – Innsamling og lagring av personopplysninger

Personopplysninger er individuelle, personlige informasjonsenheter om en spesifikk eller identifiserbar fysisk person, som for eksempel navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato, bankkontonummer og IP-adresse.

Ved bruk av nettstedet vårt vil vi lagre følgende informasjon, utelukkende til bruk til interne, systemrelaterte og statistiske formål. Navn på sidene som åpnes, hvilken nettleser som ble brukt, operativsystem og domene, dato og tidspunkt, søkemotorene som er brukt, navn på nedlastede filer og IP-adresse. All informasjon om bruk, inkludert IP-adressen din, slettes senest ved utløpet av den lovfestede lagringsperioden.

Andre personopplysninger samles kun inn dersom du oppgir denne frivillig, for eksempel ved en forespørsel eller registrering.

Du må registrere deg for å bruke internettportalen vår. I denne prosessen vil vi be om all informasjon vi trenger for å utføre og håndtere bestillinger: Ditt fulle navn og fullt firmanavn, i tillegg til personen som er autorisert representant, e-postadresse, adresse (både faktureringsadresse og, ved behov, leveringsadresse) og, hvis nødvendig, telefonnummer (f.eks. dersom det kan bli nødvendig å avtale en leveringsdato på kort varsel). Du må også velge et brukernavn og passord, hvilket gjør det enklere for deg å logge inn på nytt uten å måtte oppgi mye informasjon hver gang. Vi lagrer informasjonen du oppgir i den hensikt å åpne en kundekonto. Gjennom denne kontoen registrerer, utfører og behandler vi bestillingene dine. Vi lagrer informasjonen din til bruk ved senere bestillinger (registrering) så lenge du fortsatt er registrert. Du har rett til når som helst å få se, korrigere eller slette din registrerte informasjon. Vi sletter registreringen din hos oss dersom vi er pliktig å gjøre dette i henhold til loven, eller senest to år etter at du har gjennomført din siste bestilling.

Artikkel 2 – Bruk, offentliggjøring og sletting av personopplysninger

Vi bruker personopplysningene du har oppgitt til å svare på forespørslene dine, behandle bestillingene dine, utføre kredittsjekk av deg og utføre teknisk administrasjon av nettstedet.

Dine personopplysninger deles kun med tredjeparter dersom dette er nødvendig for å oppfylle kontraktbetingelser, for å fakturere eller kreve inn avgifter, eller dersom du har gitt uttrykkelig samtykke til dette. Det kan også være nødvendig for oss å oppgi adressen og bestillingsinformasjonen din til leverandører for bestillinger som leveres direkte fra fabrikken. Leverandørene våre vil kun motta informasjonen som kreves for å oppfylle sine respektive forpliktelser. Ingen annen bruk av informasjonen er tillatt. Vi har også rett til å oppgi personopplysningene dine i forbindelse med innkreving av gjeld. Dersom vi utfører tjenester før betaling (for eksempel ved kjøp med fakturabetaling) kan vi sjekke kundens identitet og kredittverdighet av en tredjepart som leverer slike tjenester.

Vi kan heller ikke utelukke offentliggjøring av anonymisert bruksdata til bruk i markedsundersøkelser. Dette medfører ingen identifikasjon av brukere.

Vi påpeker at vi ved pålegg fra ansvarlige myndigheter har rett til, i enkelttilfeller, å oppgi personopplysninger der dette er nødvendig i forbindelse med straffesaker, politiets forebygging av kriminalitet, oppfyllelse av lovfestede føderale og statlige krav i forbindelse med beskyttelse av grunnloven, Federal Intelligence Service eller Military Counterintelligence Service, eller for å etterkomme åndsrettigheter.

Artikkel 3 – Sikkerhetsinformasjon

Vi benytter et antall sikkerhetstiltak innenfor rimelighetens grenser for å beskytte dine personopplysninger.

Databasene våre er beskyttet av både fysiske, tekniske og prosessuelle tiltak som hindrer tilgang til informasjonen for andre enn spesialautoriserte personer i samsvar med denne personvernerklæringen. Våre informasjonssystemer er beskyttet av en programvarebrannmur som forhindrer tilgang fra andre nettverk som er koblet til internett. Våre ansatte får tilgang til personopplysningene dine dersom de trenger dem for å utføre en bestemt oppgave. Våre ansatte har opplæring i sikkerhet og personvern.

Dersom personopplysninger samles inn gjennom nettstedet vårt, overføres de i kryptert form ved hjelp av bransjestandarden Secure Socket Layer-teknologi (SSL). Sensitiv informasjon, som kredittkortnumre eller kontoinformasjon, krypteres for ekstra beskyttelse.

Du må aldri avsløre passordet du bruker til å logge inn på nettstedet til tredjeparter, og du bør endre det regelmessig. Når du forlater nettstedet bør du logge ut og avslutte nettleseren for å forhindre at uautoriserte brukere får tilgang til brukerkontoen din. Vi kan ikke garantere fullstendig datasikkerhet ved kommunikasjon via e-post.

Artikkel 4 – Informasjonskapsler (cookies), verktøy for nettanalyse og plugins for sosiale medier

Informasjonskapsler er små filer som lar oss lagre spesifikk informasjon om deg på datamaskinen din når du besøker nettstedet vårt. Informasjonskapslene våre hjelper oss med å bestemme bruksfrekvensen og antallet brukere av nettstedet vårt og til å gjøre tilbudet vårt så sikkert, komfortabelt og effektivt som mulig.

Vi bruker både øktinformasjonskapsler, som lagres midlertidig mens du bruker nettstedet, og "permanente" informasjonskapsler for lagring av informasjon om datamaskiner som besøker nettstedet vårt gjentatte ganger. Dette lar oss gi deg en så god veiledning som mulig og "gjenkjenne" deg, slik at vi kan gi deg et variert nettsted og så ferskt innhold som mulig når du bruker nettstedet flere ganger. Innholdet i en permanent informasjonskapsel er kun et identifikasjonsnummer. Gyldighetsperioden til en permanent informasjonskapsel er 60 dager. Etter at disse 60 dagene har utløpt blir informasjonskapselen slettet automatisk. Navn, IP-adresse eller annen informasjon om faktisk identitet vil ikke bli lagret, og vi vil ikke opprette individuelle profiler om bruksmønsteret ditt.

Du kan også bruke tilbudet vårt uten informasjonskapsler. Du kan deaktivere lagring av informasjonskapsler i din egen nettleser, begrense denne lagringen til spesifikke nettsteder eller konfigurere nettleseren din til å varsle når en informasjonskapsel sendes. Du kan også slette informasjonskapsler fra datamaskinens harddisk når som helst. Du bør imidlertid være oppmerksom på at du kan forvente en begrenset presentasjon av nettstedet med begrenset brukerveiledning dersom du ikke tillater informasjonskapsler.

Vi bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste fra Google Inc. (heretter kalt "Google"). Google Analytics bruker informasjonskapsler. Dette er tekstfiler som lagres på datamaskinen din for å gjøre det mulig å analysere din bruk av nettsiden. Informasjonen som informasjonskapselen genererer om din bruk av nettsiden blir vanligvis sendt til en Google-server i USA og lagret der. På grunn av at anonymisering av IP-adresser er aktivert på nettstedet vårt vil IP-adressen din imidlertid først forkortes av Google, dersom du tilhører et land som er medlem av EU eller EØS. Kun i eksepsjonelle tilfeller vil den fulle IP-adressen overføres til en Google-server i USA og forkortes der. Google bruker denne informasjonen på våre vegne til å analysere din bruk av nettstedet, lage rapporter om aktiviteten på nettstedet og levere andre tjenester som er relatert til bruk av nettstedet og internett til oss. IP-adressen som nettleseren din sender som en del av Google Analytics vil ikke bli satt sammen med noen annen data fra Google. Du kan nekte lagring av informasjonskapsler via innstillingene i nettleseren din, men vi vil påpeke at dette kan føre til at du ikke kan benytte alle funksjonene på nettstedet. Du kan også nekte innsamling av informasjon som genereres av informasjonskapselen og er relatert til din bruk av nettstedet (inkl. IP-adressen din) og behandling av denne informasjonen av Google, ved å laste ned og installere plugin-modulen for nettlesere som er tilgjengelig på følgende link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Mer informasjon er tilgjengelig på http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de eller http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html (generell informasjon om Google Analytics og personvern). Vi vil påpeke at Google Analytics på nettstedet vårt er gitt koden "gat._anonymizeIp();" for å garantere at IP-adressene samles inn anonymt (såkalt IP-maskering).

Du kan også nekte at Google Analytics samler informasjon ved å klikke på følgende link. Det blir opprettet en informasjonskapsel som forhindrer fremtidig innsamling av informasjon når du besøker nettstedet:<a href="javascript:gaOptout()">Deaktiver Google Analytics</a>.

Videre har vi integrert de følgende såkalte plugins for sosiale medier på nettstedet vårt:

Lukket myNORD-brukergruppe

På det lukkede myNORD-området kan du se detaljer om gjeldende og tidligere bestillinger og finne forventede leveringsdatoer. Kommunikasjonen av informasjon fra oss til deg er kryptert ved hjelp av SSL.

Vi vil informere deg om innloggingsinformasjonen for myNORD-området per e-post eller telefon. Bestillingsinformasjonen kan selvfølgelig bare vises av kunden, altså deg. For å forsikre oss om dette har vi fått områdets IT-sikkerhet testet av en uavhengig ekspert.

Vi samarbeider med Aumago GmbH, en leverandør av webanalyse og målgruppemarkedsføring. Aumago bruker informasjonskapsler, tekstfiler som lagres i datamaskinens nettleser og genererer anonym informasjon om bruken av nettleseren. Disse dataene kan brukes til å opprette brukerprofiler under et pseudonym. Informasjonskapslene samler ikke personopplysninger. Dersom IP-adresser samles inn, blir disse anonymt lagret ved å slette den siste tallsekvensen. IP-adressene blir ikke satt sammen med informasjonskapslene. Informasjonskapslene er fra Aumago, eller fra andre tjenesteleverandører som Aumago bruker. Brukeren kan alltid slette informasjonskapsler direkte i nettleseren. Aumago bruker denne informasjonen til å evaluere bruken av nettstedet og til nettannonser (OBA).

Artikkel 5 – Rett til informasjon

Du har til enhver tid rett til informasjon om dine lagrede personopplysninger, opplysningenes opprinnelse og mottakere og hensikten med databehandlingen. For spørsmål om personvern kan du kontakte vår personvernsjef når som helst. Personvernsjefen nås på

Datenschutzbeauftragter der GETRIEBEBAU Nord GmbH & Co. KG

Getriebebau-Nord-Str. 1

22941 Bargteheide

E-post: Datenschutz@nord.com

Tel.: +49 (0) 4532 289 - 0