Nyheter –

NORD DRIVESYSTEMS på Hannover Messe 2018 – nettverkskoblede drev til fremtidens produksjon

23.–27. april 2018, skal NORD DRIVESYSTEMS vise frem sine innovative drivløsninger til fremtidens digitale fabrikker på Hannover Messe 2018. Blant løsningene som skal vises frem er den desentraliserte feltdistribusjonen i NORDAC LINK-serien, smarte drev med skytilkobling for prediktivt vedlikehold, og LogiDrive, den effektive drivløsningen for intralogistikk som bidrar til en reduksjon i antall versjoner. En PROFIsafe-grensesnittmodul sikrer enda større produksjonssikkerhet.

NORDAC_LINK_hannover_trade_fair

Bargteheide , 2018-03-08

Hannover Messe er verdens ledende industrimesse. Messen har mottoet «Get new technology first», og i år vil over 5000 utstillere presentere sine innovasjoner. Blant disse er den nordtyske drivprodusenten NORD DRIVESYSTEMS, som vil presentere sine smarte løsninger på stand H31 i hall 15. Selskapet vil også vise frem sin nyeste teknologi til logistikkindustrien på CeMAT-messen, her på stand C33 i hall 21.

Komponentene som skal vises frem inkluderer NORDAC LINK-seriens feltdistribusjon til applikasjoner i moderne, nettverksbaserte intralogistikksystemer. Dette er en drivkontroll for fleksibel installasjon i nærheten av motoren. Den er tilgjengelig som frekvensomformer (opptil 7,5 kW) eller startmotor (opptil 3 kW) og muliggjør rask idriftsetting, enkel betjening og enkelt vedlikehold. Takket være en integrert PLC og kompatibilitet med alle vanlige bussystemer, kan den fritt konfigurerbare feltdistribusjonen enkelt integreres med alle moderne automatiseringssystemer.

Nettverkskoblede drivenheter fra NORD sender statusdata via kontrollsystemet eller direkte til sikker skykommunikasjon. Dette gir blant annet mulighet til prediktivt vedlikehold, fra transportørdrev til industrigir. Registrering av ytelsesdata gir også mulighet til optimal dimensjonering av systemet samt kontinuerlig tilstandsovervåking av drevene. Med dette, kan NORD levere intelligent drivteknologi til digitalisert produksjon i Industry 4.0. Selskapet bruker et eksempel med et industrigir til å demonstrere mulige løsninger for prediktivt vedlikehold til denne produktgruppen.

I tillegg til intelligent nettverkskobling i drivteknologi, og spesielt innen intralogistikk, kreves det ofte spesielle økonomiske løsninger som for eksempel kan skape besparelser gjennom et redusert antall versjoner. Med LogiDrive-systemene, kan NORD levere effektiv og vedlikeholdsvennlig plug-and-play-teknologi. Denne teknologien består av standardiserte versjoner med IE4-girmotorer med nominelle effekter på opptil 5,5 kW, et totrinns vinkelgir og en frekvensomformer – en kombinasjon som sikrer god optimering av prosesser og kostnader.

Et annet viktig element i moderne produksjon er funksjonssikkerhet på anlegg og maskiner. Med SK TU4-PNS PROFIsafe-grensesnittmodulen, kan NORD levere enda bedre sikkerhet. Denne valgfrie modulen oppfyller de strengeste sikkerhetskravene, og gir fleksibel integrering av diverse sikkerhetskomponenter og sikker kommunikasjon i PROFINET-miljøer.

Du finner de intelligente drivløsningene fra NORD DRIVESYSTEMS på

Hannover Messe 2018, hall 15, stand H31

og på CeMAT, hall 21, stand C33.